4-3
5 oktober, 00:00
Roda JC U11 logo
PSV E1 logo

PSV begon goed aan deze wedstrijd maar moest toch toestaan dat Roda op voorsprong kwam. Na 5 minuten werd door PSV op het middenveld balverlies geleden en in de counter was Roda sneller in de omschakeling. Lucas raakte de bal nog aan maar kon een doelpunt net niet voorkomen 1-0. Daarna kreeg PSV enkele kansen om tot scoren te komen maar dit werd niet benut. Ook werd ons spel slechter omdat we te vaak voor de lange bal kozen. In de slotminuut van het 1e gedeelte maakte PSV gelijk. Uit een goed opgezette aanval ging Martijn een een-tweetje aan met Sven. Uit deze flitsende combinatie ging Martijn alleen op de keeper af en plaatste de bal in de linkerhoek 1-1.

In de 43e minuut schoot Roda de bal in de rechterbovenhoek. Met een katachtige redding kon Lucas een doelpunt voorkomen. Een minuut later schoot PSV uit een hoekschop op de paal en daarna schoot Roda op de lat. Na ruim een half uur gespeeld te hebben gaf Martijn een mooie pass op Sven die alleen op de keeper afging en kon inschieten 1-2. Lang duurde de voorsprong niet. Uit een klutsbal voor het doel van PSV kwam Roda na drie minuten alweer langszij 2-2. In de slotminuut van het 2e gedeelte kreeg Roda een penalty na een handsbal van onze defensie. Lucas bleef koel en stopte deze strafschop.

In het 3e gedeelte begon PSV goed door de bal te verleggen naar de vrijlopende spelers. Toch kwam Roda weer op voorsprong. Uit een hoekschop werd de afvallende bal met een diagonale streep vanaf links hard in ons doel geschoten 3-2. Een fantastische treffer van Roda. Ruim 5 minuten later kwam PSV weer op gelijke hoogte uit een afstandsschot van Niek 3-3. In de slotminuut bepaalde Roda de eindstand door de winnende treffer binnen te schieten nadat onze verdediging niet op tijd kon omschakelen 4-3.

Helaas hebben we vandaag geleerd om te bikkelen in plaats van voetballen. Wij zijn nog niet zo ver om onder druk goed te blijven voetballen en kiezen dan ten onrechte voor de lange bal. Die lange bal leveren we snel weer in bij de tegenstander en dat moeten jullie echt gaan afleren. We zien verbetering maar ook verbeterpunten en dat hoort bij jullie opleiding. De inzet en de werklust waren vandaag fantastisch. Complimenten hiervoor.