5-0
5 oktober, 00:00
PSV B1 logo
Roda JC B1 logo

PSV B1 speelde een thuiswedstrijd tegen Roda JC B1. Vanaf het begin van de wedstrijd had PSV een veldoverwicht. De tegenstander trok zich terug op eigen helft en probeerde gevaarlijk te worden via snelle tegenaanvallen en standaardsituaties. Dit lukte ook bijna na een vrije trap maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. PSV speelde in de 1e helft in een te laag tempo om uitgespeelde kansen te creƫren. In de 34 min. was het Martijn Berden die na verovering van de bal de 1-0 liet aantekenen.

Na de rust schroefde PSV het tempo op en werd de tegenstander meer onder druk gezet. Tussen de 43e en 53e minuut liep PSV uit naar een 4-0 voorsprong via doelpunten van Dani van der Moot(2x) en Marco Weymans. Vooral de 3-0 van Dani van der Moot mocht er wezen. Vanaf de rand van het 16 meter gebied schoot hij de bal over de keeper in de verre hoek. De wedstrijd was beslist. In de 65e min. scoorde Martijn Berden zijn 2e doelpunt en bracht de eindstand op 5-0.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen FC Groningen op het programma.

Yanick van Osch, Philippe Rommens, Taoufiq Naciri, Gokhan Kardes, Marco Weymans (Dirk Abels), Dante Rigo, Ramon Pascal Lundqvist, Lennerd Daneels, Martijn Berden (Youandi Renfurm), Dani van der Moot, Steven Bergwijn (Sam Lammers)