6-6
5 oktober, 00:00
Helmond Sport U10 logo
PSV E2 logo

Vandaag moeten we de reis gaan maken naar Helmond voor de wedstrijd in onze reeks tegen Helmond Sport. Giovanni heeft zich ziek gemeld, maar gelukkig Lander nog kunnen regelen, zodat we toch een keeper hebben vandaag. Net als wij heeft ook HS nog geen verliespunten, dus is het vandaag mee blijven doen of even afhaken. We weten dat Hs een goed team heeft, en natuurlijk de geweldige trap van Denzel het vorige seizoen nog bij ons spelend. We beginnen goed met in de 2e en 4e minuut kansen voor Matteo. Maar hierna zijn we ook totaal de weg kwijt, voordat de 10 minuten op de klok staan kijken we tegen een 3-0 achterstand aan. Te snel balverlies, te slap verdedigen, persoonlijke fouten alles gaat mis. Het enige positieve in de 1e helft is eigenlijk alleen de goede voorzet van Jaivy waaruit Seb simpel weet te scoren. Voor het overige, snel vergeten deze 1e helft.

In de 1e minuut in de 2e helft gaat HS door waar het gebleven was dus meteen weer gescoord door HS 4-1, waar gaat het naar toe vandaag?. Maar vanaf nu laten we gelukkig weer zien wat we kunnen.
    Seb is in de 24e minuut attent en kan scoren uit de rebound 4-2, in de 25 minuut red de keeper van Hs goed op een schot van Seb , in de 33 minuut gaat Jaivy op de solotoer voor het doel blijft hij goed kijken en tikt de bal netjes binnen 4-3 , in de 37 e minuut weten we zelfs de aansluittreffer te maken 4-4. En als we alle kansen benut hadden in de 2e helft hadden we zelfs kunnen gaan rusten met een voorsprong, maar zo mocht het niet zijn. Jammer dat HS nog in de laatste minuut van de 2e helft weet te scoren en toch nog met een voorsprong kan gaan rusten 5-4

In de 3e helft moet het dan gaan gebeuren, we krijgen ook nu weer enkele kansen maar ook nu gaan ze er weer niet. Maar ook HS krijgt enkele kansen en weet zelfs te scoren met een afstandsschot van 30 meter welk met een beetje geluk over Lander heen valt 6-4. Jesper gaat zich nu nadrukkelijker met de aanval bemoeien wat resulteert in 2 doelpunten in de 59 en 60 minuut dus 6-6.
    Er was zelfs nog een mogelijkheid om te winnen maar deze was ons niet gegund, en ik denk ook niet terecht. Toch hebben de boys vandaag laten zien dat ze heel diep kunnen gaan om een achterstand weer recht te trekken, aan de werklust ontbrak het vandaag dan ook zeker niet, alleen het goede voetbal wat we vorige week tegen Fortuna wel lieten zien kwam er vandaag niet uit. De boys hebben wel heerlijk en met plezier gepeeld dus positief gaan we weer op naar de volgende wedstrijd.