’40 2-2
    ’63 2-3 Joey Konings
    ’67 3-3
    ’78 3-4 Matthias Verreth

De B2 wachtte zaterdag in Alkmaar een op voorhand lastige opgave tegen de kampioen van de O16 van het afgelopen seizoen, waarvan de selectie dit jaar bestond uit de doorgeschoven spelers van het C1-elftal van vorig jaar, dat eveneens kampioen werd in de klasse. Dat het loont om van de eigen kwaliteiten uit te gaan en niet zozeer te kijken naar de status van de tegenstander bleek in deze wedstrijd maar weer eens, waarin PSV na een enerverend scoreverloop kort voor het eindsignaal uiteindelijk alsnog de overwinning naar zich toe trok.

PSV speelde een uitstekende 1e helft waarin AZ met onbevangen en aanvallend spel veelvuldig op de eigen helft werd teruggedrongen. Met fraaie aanvallen veelal over de zijkanten waar veel ruimte voor de aanvallers lag creëerde PSV een groot aantal goede mogelijkheden. Dat AZ in de 22e minuut op voorsprong kwam uit overigens de eerste echte aanval die bij het doel van Youri Roulaux in de buurt kwam, was geheel tegen de verhouding in en had dan ook geen invloed op het spel van de Eindhovenaren. Het enige verwijt dat PSV de 1e helft kon en moest worden gemaakt was dat het zoals dat tegenwoordig heet ‘zichzelf niet beloonde’. Uit het forse aantal kansen dat werd gecreëerd wisten uiteindelijk alleen Joey Konings en Matthias Verreth een goal te maken, met als gevolg dat PSV niet met een ruime voorsprong de rust in ging maar moest toezien dat AZ op slag van rust de 2-2 maakte.

De 2e helft was PSV minder dominant, en kwam AZ wat beter in de wedstrijd. En hoewel dat ook resulteerde in een paar gevaarlijke situaties voor de goal van PSV, waaruit AZ in de 67e minuut ook de latere 3-3 maakte, hielden de Alkmaarse verdedigers ook de 2e helft de handen vol aan de zeer actieve en fysiek sterke Eindhovense aanvallers. Waar linkerspits Arnaut Groeneveld in de 46e minuut in een 1-1- situatie de Alkmaarse keeper nog op zijn weg vond en in de rebound in het zijnet schoot, kreeg rechterspits Joey Konings in de 63e minuut na goed hoog druk zetten door Lassana Faye de bal in de Alkmaarse 16 in bezit en schoot zonder aarzelen droog en hard de 2-3 binnen in de verre hoek. Hoewel AZ kort daarna de gelijkmaker maakte, was het spits Matthias Verreth die het team 2 minuten voor het einde alsnog terecht beloonde met de volle winst. Joey Konings onderschepte net buiten het strafschopgebied koppend een slecht uitverdedigde bal en stuurde Matthias daarmee alleen op de Alkmaarse keeper af. Die liet zich die buitenkans niet ontnemen en bepaalde de eindstand met zijn goal op de terechte 3-4.

Een uitstekend resultaat voor het team van Kristof Aelbrecht, dat dit seizoen nog geen wedstrijd verloor hoewel het alle toppers uit de competitie al op het programma heeft gehad.

Youri Roulaux ; Tom Scheepers © - Kaan Tanriver - Maarten Peijnenburg - Lassane Faye; Jaëll Hattu - Robin Schoonbrood - Justin Lonwijk (’66 Roy Gielen); Arnaut Groeneveld -Matthias Verreth (’80 Elmo Hertogh) - Joey Konings (‘80+3 Colin Bruisten).

Op de bank niet ingevallen: Stef Tissen; Vincent Boldt.