2-1
5 september, 10:00
Feyenoord O13 logo
PSV O13 logo
 1. Doelpunt

  1x
  Liam Slaats
  PSV O13 logo
 2. Wedstrijdverslag

  Onnodige nederlaag PSV O13-1 tegen Feyenoord

  In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen heeft PSV O13-1 een nederlaag geleden. De ploeg speelde erg onrustig en verloor uiteindelijk met 2-1 van Feyenoord. De wedstrijd was nog maar net op gang, toen PSV al een reuzekans wist te creëren.

  Gennaro van der Sluis was sterker en sneller dan zijn tegenstander en werd onderuit getikt. In plaats van dat de spits voor de strafschop ging, legde hij de bal breed op Yani Miguel. Helaas kreeg de rechtsbuiten de bal net achter zich, waardoor zijn inzet een eenvoudige prooi werd voor de Feyenoord-doelman. Niet veel later was de eerste Rotterdamse kans wel raak, toen een aanvaller van Feyenoord de bal in een soortgelijke situatie wél binnen kon tikken. Waar PSV in de voorbereiding geen enkele moeite had om kansen te creëren, had de ploeg daar vandaag veel problemen mee. Feyenoord zette kort druk en het spel van de Eindhovenaren was veel te onrustig om te profiteren van de ruimte die er wel degelijk was. De 1-0 ruststand was daarom ook een logisch gevolg.

  Na de pauze leek de wedstrijd zich in een rap tempo te kantelen. De doorgebroken Shuryjano Cornecion werd onreglementair gestuit door zijn tegenstander, die daarvoor een rode kaart ontving. De daaropvolgende vrije trap werd nog met moeite gekeerd door de doelman, maar in de rebound was Liam Slaats als enige speler op het veld bij de les om de 1-1 op het bord te zetten. PSV leek door te drukken, maar kreeg hierna een nieuwe klap te verwerken toen doelman Kane Aerts te onbesuisd inkwam en ook een rode kaart gepresenteerd kreeg. Met tien tegen tien op het veld en een 1-1 stand op het bord lagen de verhoudingen weer gelijk, tot Feyenoord tien minuten voor tijd een strafschop kreeg. Junior Martina vergreep zich aan zijn directe tegenstander, waarna de Rotterdamse penalty onberispelijk achter doelman Bram Heijndijk werd geschoten. Vlak voor tijd kreeg PSV nog een grote kans op de gelijkmaker, maar een prachtige lob van Liam Slaats kon nog net door de doelman op de paal worden getikt. Zodoende sloot PSV deze wedstrijd af met een 2-1 nederlaag.

  Volgende week zaterdag krijgt de ploeg de kans om zich te herstellen. Op de eigen Herdgang ontvangt PSV dan Vitesse, deze wedstrijd begint dan om 10:30 uur.

  Opstelling:
  Kane Aerts; Kyano Penso (47/Bram Heijndijk), Osasu Aigbosuria (65/Fabian Merien), Fabian Merien (35/Timo Wennekes), Junior Martina (65/Kyano Penso); Sebas Ditmer, Mik Akkermans (35/Liam Slaats), Wout Willemsen (35/Noah Fernandez); Yani Miguel (43/Amir Bouhamdi), Gennaro van der Sluis, Shuryjano Cornecion.