Helmond Sport D2 logo

Begin September, dus ook begin van de competitie. Alhoewel, competitie? Het betreft dit seizoen een reeks oefenwedstrijden waarvan Helmond Sport
    vandaag de eerste in de rij was.
    Na wat research blijkt dat Helmond Sport voor PSV een taaie klant is. Meerdere keren in een onderling duel gingen we met de billen bloot
    richting kleedkamer. Dat zou nu niet anders zijn, volgens de thuisploeg, maar de D3 hadden net iets anders in gedachten.

De uit de kluiten gewassen thuisploeg maakte niet de minste indruk op onze jongens die van bij het eerste fluitsignaal de koe bij de horens vatte.
    Direct, vanaf minuut één druk naar voor en iedereen ging mee op in de ambiance van de eerste wedstrijd. Toch was het pas minuut 8 dat er van een
    eerste echte kans kon worden gesproken, Cody met een goede voorzet, maar iets te hoog voor Ruud.
    Op een snel genomen vrije trap van Jordan wordt Robin gelanceerd, maar een goed opgestelde verdediging kon beletten dat Robin gevaarlijk werd.

Volgende actie van Cody gevolgd door een goede voorzet wordt weggekopt in de voeten van Armando, wie Armando kent weet dat hij poeier in de
    benen heeft, en met een knal van een meter of tien buiten de zestien maakt hij het eerste doelpunt van de “competitie”. 0-1.
    Vijf minuten later zit de lampenclub opnieuw aan het feest, ditmaal een knap balletje binnendoor van Robin op Cody, en die faalt niet, 0-2. PSV op rozen.

Daarna valt het weer even stil tot Jordan zijn duivels ontbind, voorbij vijf Helmond Sport spelers, prachtige pass op Roland, die bedient op zijn beurt Baggio
    Maar zijn shot gaat net voorlangs. Applaus van alle aanwezigen, dit was knap.

Bij de rust staat het 0-2 voor PSV.

Een ander Helmond Sport na de rust, een peptalk van de trainer? Wij PSV-supporters kennen dit, “onze” Colin kan dit namelijk ook, maar dit keer was
    het niet echt nodig, het geheel zat goed in mekaar.
    Na twee minuten, een eerste waarschuwing van Helmond Sport met een vrije trap, maar in de armen van Stan. Onmiddellijk na de eerste actie
    volgt een tweede, Stan kan hier nog mooi pareren maar kan niet beletten dat de rebound hoog in het dak van het doel geknald wordt. 1-2.
    PSV is niet echt onder de indruk van deze aansluitingstreffer, en trekt terug de kaart van de aanval. Dit loont, want na een inspanning en voorzet
    van Robin kan de thuisdoelman de bal niet vasthouden. En als je dan ene Kartalozzi in de rangen hebt weet je het wel, hij is goed gevold en tikt
    de bal meedogenloos binnen. 1-3.

Op een te korte uittrap van de thuisdoelman is Ruud bij de pinken, hij neemt de bal in dank aan maar besluit op een verdediger. Pech voor Ruud.
    Stilstaande fasen zijn nog altijd gevaarlijk voor doel, zowel voor de thuisploeg als voor de bezoekers. Nu staat de thuisploeg achter een vrije trap,
    maar het is opnieuw Stan die het gevaar kan neutraliseren.

Op een te korte terugspeelbal van Helmond Sport kan Cody tussen komen, pass op Roland, maar die besluit iets te zwak op doel.
    Op een tegenaanval van de thuisploeg met de vrij snelle spits en kapitein (nr 9) moet Stan zich gewonnen geven en wordt het zowaar 2-3. Spanning troef.
    PSV nu weer in de aanval met Rafaël, goede voorzet op Bjorn, maar hij komt net iets te kort om te kunnen scoren.
    Een aanval van HS dwars door het hart van de verdediging, weer redding van Stan, die kon zich onderscheiden vandaag. En deed dat met brio.
    Nog een heet standje voor het PSV doel, maar nu kan Jordan opruimen.
    De allerlaatste kans is toch nog voor PSV, maar Rafaël besluit op de dwarsligger.

Eindstand 2-3. Eerste overwinning in de “competitie” voor de D3. In de eerste helft was PSV de betere van Helmond Sport, maar de thuisploeg kan op een
    goede tweede periode terugblikken en had misschien iets meer verdiend dan een nederlaag.