PSV O16 logo

2x

Mylian Jimenez

PSV doet goede zaken in Doetinchem

In lijn met het toch al merkwaardige competitieschema toog PSV op zondag met doorbreking van de zondagsrust en de viering van de bevrijding naar Doetinchem voor de competitiewedstrijd tegen de gedeeld nummer 4 op de ranglijst De Graafschap. In een wedstrijd die zich het best als ‘degelijk’ laat samenvatten, deed PSV prima zaken. De Graafschap werd op achterstand gespeeld en PSV kroop naar de tweede plaats op de ranglijst achter koploper FC Utrecht.

PSV had het de eerste helft lastig tegen de Superboeren, al kreeg het ook toen een paar goede kansen. Nadat Naïm twee maal het houtwerk had beproefd, in de 16e minuut met een fantastisch schot op de paal en twintig minuten later met een bal op de lat, schoot Milan kort voor rust resoluut een verdwaald schot van Dylan bij de tweede paal binnen: 0-1.

In de tweede helft speelde PSV beter, al moest het snel na rust eerst de 1-1 incasseren na een rommelige goal van De Graafschap. Milan stelde echter een paar minuten later orde op zaken met zijn tweede van de middag, een fantastisch diagonaal schot van twintig meter dat in de linker bovenhoek insloeg: 1-2. Nog geen tien  minuten later stelde Mylian de winst definitief veilig door een vrije trap rechts op de rand van het strafschopgebied fraai met zijn linkerbeen in de rechterhoek binnen te krullen: 1-3. Hoewel PSV nog een paar goede kansen kreeg om de score uit te breiden, zo miste Mo een opgelegde kans alleen voor de keeper, eindigde de wedstrijd in 1-3. Een prima uitslag.

PSV heeft alles in eigen hand. Met nog drie wedstrijden op de kalender en een wedstrijd minder gespeeld kan PSV koploper FC Utrecht bij volle winst nog passeren op de ranglijst. Gezien het programma, PSV speelt de laatste wedstrijden tegen de drie laagst geklasseerde teams. lijkt dat geen onhaalbare opgave, waarmee dan prima revanche zou worden genomen op de eerste seizoenhelft die met een katerig gevoel eindigde.

Kjell Peersman, D’Leanu Arts, Jenson Seelt, Jesse Giebels (56/Joep Kluskens), Nawaaz Landfeld, Dylan Hopman, Mo Nassoh,  Mylian Jimenez, Ilyas Bougafer (49/Jasper Huijzer), Milan van de Riet, Naïm Matoug (60/Yael Gil y Muinos).