1-2
4 mei, 00:00
Roda JC D1 logo
PSV D1 logo
 1. Wedstrijdverslag


  Score-verloop:
  20.) 0-1 Remco Evenepoel
  26.) 1-1
  rust
  50.) 1-2 Arne Bens (asssist: Joop Daniels)

  Wedstrijdverslag:
  Vandaag was het dan zover. De kampioenswedstrijd van PSV D1 voor seizoen 2012-2013. De eerste concurrent voor de titel, Willem II D1, was uitgeschakeld. De tweede concurrent, MVV D1, was eerder met PSV op gelijke hoogte gekomen, maar was uitgevoetbald. Dus, een puntje was voldoende, maar in het slechst denkbare scenrio betekende een nederlaag vandaag bij de degradatie-kandidaat RODA JC een beslissingswedstrijd. RODA JC zelf moest winnen.
  Beide partijen begonnen nerveus en kregen goede kansen. De keeper van PSV hield zijn team met 2 reddingen bekwaam op de been, terwijl aan de andere kant de lat de RODA-keeper redde en dezelfde keeper even later een zeker doelpunt van PSV voorkwam. PSV bouwde behoedzaam een veldoverwicht op en scoorde uiteindelijk na een hoekschop uit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek. RODA JC leek rijp voor de sloop. Maar, bij de derde achtereenvolgende onachtzaamheid in de PSV-defensie produceerde RODA de niet geheel onverdiende gelijkmaker vlak voor rust.
  Na rust had PSV de defensie beter voor elkaar en gaf ook geen kans meer weg. Echter, aanvallend was PSV veel te slordig of misschien wel veel te zenuwachtig. Uiteindelijk werd de ban toch gebroken, want 10 minuten voor tijd maakte PSV dan toch de verdiende, bevrijdende en daarmee winnende treffer via een magistrale lob. RODA JC kwam kracht, voetbalvermogen en vooral geloof tekort. Het kampioenschap zat nu echt in de tas van PSV. Na het laatste fluitsignaal kwam de ontlading. Op het veld was heel goed vreugde en tegelijkertijd verdriet te zien. PSV was kampioen en RODA JC was daarentegen gedegradeerd.

  Nogmaals gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap!


  1.) Lucas Derks
  2.) Benjamin Kailie
  3.) Tijn Daverveld
  4.) Davy v/d Berg
  5.) Bryan van Hove
  6.) Jay Idzes (capt.)
  7.) Arne Bens
  8.) Yorbe Vertessen (D2)
  9.) Sekou Sidibe
  10.) Remco Evenepoel
  11.) Gregory Kuisch
  Reserve:
  12.) Joop Daniels
  13.) Sem v/d Broek
  14.) Joey Verhoeven
  15.) Niels Raaijmakers
  Geblesseerd:
  Kyan van Dorp