5-0
3 december, 00:00
JVOZ O13 logo

Vandaag komen de gasten uit de provincie Zeeland, JVOZ heeft daar de taak op zich genomen om de jeugd op te leiden tot profvoetballer. De spelers weten dat de boys uit Zeeland een hele reis hebben gehad dus besluiten ze om vanaf minuut 1 vol druk te gaan zetten. Dit resulteert dan ook meteen in een grote kans voor PSV, het is Lars die door Luc wordt weggestuurd, maar deze krijgt de bal net voor langs. De 2e kans van de wedstrijd is voor JVOZ, maar kan door de PSV verdediging tot een corner worden verwerkt, waar verder geen gevaar meer uit voor komt. Jaivy heeft in de eerste minuten al enkele keren laten zien dat hij er vandaag zin in heeft, hij passeert zijn tegenstander of die er niet is keer op keer, zo ook in de 7e minuut, hij brengt de bal voor bij Sven die de bal door tikt naar Chahid die de bal droog binnen schuift 1-0. PSV blijft de boven liggende partij maar gaat onzorgvuldig om met de kansen, zo is Jaivy weer eens zijn man voorbij en legt de bal goed voor, nu is het Chahid die net iets te laat is en de bal alleen nog langs de verkeerde kant van de paal kan krijgen. Jaivy probeert het in de 16e minuut zelf met een schot, maar dit word gekeerd door de JVOZ doelman, in de rebound is het wederom Chahid die de bal wel tegen het netje weet te krijgen 2-0. Wederom is het Jaivy die los is van alle tegenstanders, alleen tot 2 keer toe weet hij de bal niet voorbij de doelman te krijgen, het zit hem vandaag niet echt mee. In de 28e minuut is het Matheo die de ballaag over de grond richting doel brengt, en met dit veld dat nog een beetje gladjes is, is zelfs zulke bal gevaarlijk, niemand krijgt dan ook grip op deze bal en schuift mooi het doel in 3-0 en tevens rust.
    Na de rust gaat Jaivy weer gewoon door met het passeren van zijn man, hij legt de bal terug op Tim die het probeert met een schot, maar ook de 2e doelman van JVOZ staat zijn mannetje en weet de bal te stoppen, maar niet klem vast, en ook nu weer Chahid die er als snelste bij is om de bal wederom tegen de touwen aan te werken 4-0. PSV krijgt voldoende ruimte van JVOZ maar wordt door de ruimte die ze krijgen en door de voorsprong iets frivoler in hun spel, mooi om te zien maar niet zo effectief, het is ze vergeven. Ruben geeft een voorzet bij de eerste paal waar Jaivy in 1 keer opduikt maar ook deze kans weet hij niet te benutten. In de 56e minuut dan eindelijk Jaivy zijn moment, een corner van Ruben wordt in eerste instantie weggewerkt door JVOZ maar Jaivy is zo snel in zijn reactie dat niemand er nog iets tegen kan doen, en Jaivy ook zijn verdiende doelpuntje mee pikt. Dit was dan ook tevens de einduitslag, niet de beste wedstrijd van PSV U13, maar toch ook vandaag weer niets weg gegeven, met vlagen ook weer goedvoetbal laten zien, en het is natuurlijk wel zo dat het iets losser wordt als het makkelijk gaat, we kunnen ook niet elke keer 150% verwachten van de jongens en mogen met 100% ook wel een keer tevreden zijn. Volgende week zal er weer volop scherpte moeten zijn als we tegen de nr 2 van de competitie gaan spelen Sparta Rotterdam. Een wedstrijd waar de broodnodige weerstand wel aanwezig zal zijn, dus waar de boys kunnen laten zien of ze nu echt zo goed zijn als ik hier elke week loop te beweren, ik hoop en verwacht dat ze mij niet in de steek zullen laten. Voor de mensen die na deze laatste wedstrijd voor de winterstop willen komen kijken, geef ik even het advies om de PSV site goed in de gaten te houden waar de wedstrijd gespeeld zal gaan worden. Gisteren bereikte mij nog het bericht dat we moesten spelen op “Het Kasteel” en schijnbaar is dat vandaag al weer veranderd en is de wedstrijd gewoon op het jeugdcomplex. Dus hou het in de gaten.