4-0
3 oktober, 10:30
PSV O13 logo
ADO Den Haag JO13-1 logo
 1. Doelpunt

  1x
  Fabian Merién
  PSV O13 logo
 2. Doelpunt

  1x
  Jairo Beerens
  PSV O13 logo
 3. Doelpunt

  2x
  Samuel Dumbili
  PSV O13 logo
 4. Wedstrijdverslag

  Geduldig PSV O13-1 swingt naar goede zege tegen
  ADO Op de vroege zaterdagochtend heeft PSV O13-1 een prima overwinning geboekt. De ploeg ging tegen ADO Den Haag nog rusten met een 0-0 tussenstand, maar raakte geen moment in paniek en won uiteindelijk met 4-0.

  De wedstrijd was koud onderweg toen PSV-doelman Kane Aerts al reddend moest optreden. Een afstandspoging van ADO leek binnen te vallen, maar via de vingertopper van de doelman eindigde de bal op de lat. Aan de andere kant was PSV-aanvoerder Shuryjano Cornecion gevaarlijk, maar na een dribbel eindigde de poging van de middenvelder tegen de paal. De grootste kans van de eerste helft was echter voor Samuel Dumbili. De rechtsbuiten werd weggestoken richting de ADO-keeper. De jonge PSV’er plaatste de bal langs de doelman, echter rolde deze ook aan de verkeerde kant van de paal. Omdat PSV-doelman nog een Haagse poging uit een corner pakte, gingen beide ploegen met een 0-0 stand aan de thee.

  Vlak na de pauze nam PSV dan eindelijk de verdiende voorsprong. Een vrije trap van Shuryjano Cornecion bereikte het hoofd van Fabian Merien, die de bal voldoende raakte om de doelman te kloppen. Niet veel later werd het ook nog 2-0, toen Timo Wennekes met een fantastische pass Jairo Beerens lanceerde. De aanvaller passeerde de doelman, waarna het een koud kunstje was om de doelman te passeren. Waar iedereen verwachtte dat ADO Den Haag zou gaan drukken, bleek het tegengestelde waar. PSV had de zaken achterin prima op orde en zorgde dat ADO geen moment gevaarlijk kon worden. Voorin legde de ploeg een paar uitstekende aanvallen op de mat, welke niet allemaal kregen wat het verdiende. Zo plaatste Shuryjano Cornecion de bal - na een prachtige solo - net langs de paal en eindigde een dito omhaal van Liam Slaats een meter langs het doel. Samuel Dumbili wist het net nog wél te bollen, door na een balverovering op het middenveld een solo goed af te ronden. Vlak voor tijd promoveerde de aanvaller een uitstekende steekpass van Shuryjano Cornecion tot een treffer. Na deze 4-0 beëindigde de arbiter de wedstrijd.

  Een uitstekende overwinning dus voor PSV. Ondanks een wat lastige eerste helft heerste de ploeg in het tweede bedrijf, wat uiteindelijk een verdiende zege opleverde. Volgende week speelt PSV O13-1 een uitwedstrijd. In Rotterdam treft de ploeg dan Sparta.

  Opstelling: Kane Aerts; Kyano Penso, Timo Wennekes, Fabian Merien, Berry van Lierop; Thomas Smits, Shuryjano Cornecion, Wout Willemsen; Samuel Dumbili, Liam Slaats, Amir Bouhamdi Ingevallen: Osasu Aigbosuria, Jairo Beerens, Mik Akkermans, Yani Miguel