0-2
3 oktober, 00:00
Reusel Sport E1 logo
PSV E2 logo

Vandaag 3 oktober mocht ik toeschouwer zijn bij de wedstrijd Reusel E-1 tegen onze jongens (PSV E-2).
    Vooraf deed het verhaal de ronde dat deze tegenstander een fysiek sterk en goed voetballend team zou zijn. Om 11.30 uur mocht PSV met de aftrap de wedstrijd aanvangen. Direct wisten onze jongens met goed samenspel en druk naar voren gevaar te stichten voor het vijandelijke doel. Zo was er al in de 2e minuut een fantastische actie van Joop rechts op de doellijn. Hij dolde zijn tegenstander en wist de bal over de grond voor het doel van de tegenstander te spelen. Daar kwam Joey inlopen en wist met een vlammend schot de keeper te passeren, 1-0. Nog geen 7 minuten later was het de beurt aan Benjamin. Hij omspeelt 3 tegenstanders en loopt recht op het doel af en gaf met een laag hard schot in de linker beneden hoek de keeper het nakijken, 2-0. We gingen er maar eens goed voor staan, want met zo’n start van de wedstrijd zou het wel eens een grote score kunnen worden. En zou het verhaal vooraf over deze tegenstander dan toch een fabeltje zijn geweest? Nou niets bleek minder waar te zijn. Want naar gelang de wedstrijd vorderde kwam ook de tegenstander beter in hun spel en wisten zo nu en dan gevaar voor ons doel te stichten. Dit kwam mede doordat de omschakeling bij ons wat traag verliep. Ook hadden wij in het verdere verloop van de wedstrijd moeite met het verzilveren van de geboden kansen. Zo brak de rust aan met een 2-0 voorsprong, die gezien het wedstrijd verloop wel terecht was. Na rust een zelfde spelbeeld. En waar andere tegenstanders het vaak conditioneel laten afweten was dit bij Reusel niet het geval. Zo kon het gebeuren dat de tegenstander direct na rust op links gevaarlijk doorkwam en de bal voorlangs ons doel werd geschoten, zodat we opgelucht adem konden halen. Dan in de 35e minuut een vrije trap op rechts voor PSV, na een overtreding door de tegenstander, op + 15m van het doel. Bryan die zich met deze vrije trap belastte, knalde de bal echter tegen de onderkant van de lat waarna deze weer terug het veld in stuitte. Direct hierna moest Bryan, na een ongelukkige botsing met een tegenstander, met een pijnlijke knie het veld verlaten. Zo bleef het spel op en neer golven, en kon het gebeuren dat een paar minuten voor tijd een gevaarlijke situatie voor het PSV-doel kon ontstaan. Maar onze sluitpost Pepijn kon ook deze situatie klaren en wist de nul voor PSV te behouden. Dan in de voorlaatste minuut nog een hard schot van Koen op het doel van Reusel. Maar ook de keeper van Reusel was bij de les en kon dit schot knap keren. Niet lang hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en konden de 3 punten mee terug genomen worden naar de Herdgang. Door dit resultaat jongens, blijven jullie ongeslagen aan kop van de ranglijst en hebben jullie een mogelijke medekandidaat voor het kampioensschap op achterstand gezet.