6-1
3 oktober, 00:00
PSV E1 logo
UNA E1 logo

Vanwege een oneven aantal teams in de competitie, hoefde de E1 vorige week niet in actie te komen. Wel werd er succesvol geoefend tegen S.V. Advendo (5-2 winst, red.). Vandaag stond er weer een competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was UNA, een vereniging met een goede naam in de regio. Voor trainer Bastiaan was het spannend of alle spelers wel aanwezig zouden zijn. In aanloop naar deze wedstrijd waren verschillende spelers wat grieperig. Zo hadden zowel Arne als Yassin trainingen gemist vanwege ziekte. Gelukkig was iedereen er en om klokslag 11.30 uur kon er worden afgetrapt. In tegenstelling tot vorige week, toen er in een heerlijk zonnetje gespeeld werd, stond er nu een ijzige wind over het veld. Ondanks deze omstandigheden, vlogen beiden teams er vanaf het begin vol in. De eerste kans was in de 5e minuut voor UNA. Het was echter Kyan die met een katachtige duik de bal van de voeten van de aanvaller van UNA plukte. In diezelfde minuut mocht Arne aan de linkerkant van het veld een corner nemen. Hij zag Tijn vrijstaan, die aarzelde geen moment en scoorde in de korte hoek (1-0). Met snelle combinaties probeerde PSV het fysiek sterke UNA uit elkaar te spelen. Maar ook de duels werden niet geschuwd. Zo veroverde Gregory in de 11e minuut aan de rechterkant van het veld de bal, met een steekbal vond hij Arne. Deze zette met een mooie voetbeweging Davy vrij voor de keeper, die de bal beheerst voorbij de keeper schoof (2-0). Davy had duidelijk de smaak te pakken. Met fraaie kapbewegingen stuurde hij enkele minuten later de verdediging van UNA het bos in, zijn schot kon nog worden gekeerd door de keeper. In de 17e minuut had de keeper echter ook geen antwoord meer op de inzet van Davy, nadat deze zich met een prachtige individuele actie had vrijgespeeld (3-0). Amper een minuut later werd de wedstrijd beslist. Arne zette een snelle één-twee op met Yassin en rondde het koelbloedig af (4-0). De thuisclub bleef onverminderd aanvallen. Opnieuw was het Yassin die goed door ging op rechts, zijn voorzet werd maar rakelings naast geschoten door Niels. Ook de corners bleven gevaar opleveren. Wederom een corner van Arne werd maar net voorlangs geschoten door Davy. Op slag van rust begon Sem aan een sterke solo. Met een sliding heroverde hij de bal en van een meter of vijftien haalde hij verwoestend uit. Ternauwernood wist de keeper de bal uit de kruising te slaan. Na rust bleef UNA jagen op een doelpunt. In de 28e minuut werd dit beloond. Nadat de bal eerst nog op de lat uiteenspatte, wist de UNA-aanvaller de rebound achter Kyan te schieten. Na 128 minuten zijn doel schoon te hebben gehouden, werd hij pas voor het eerst deze competitie gepasseerd. De thuisclub liet zich niet van z´n stuk brengen en een fractie later was het weer Arne die aan de basis van een aanval stond. Ditmaal bereikte hij Gregory en via de binnenkant van de paal zette hij de 5-1 op het scorebord. Bijna scoorde Arne ook nog zijn tweede doelpunt, maar na een fraaie actie van Davy, belandde zijn afstandschot op de lat. Het slotakkoord was vandaag voor Yassin. Een afstandschot van Arne werd niet goed verwerkt door de keeper en Yassin was er als de kippen bij om de 6-1 eindstand te scoren. Zo bleef de E1 ook in z´n derde competitiewedstrijd van het seizoen ongeslagen.