1-3
3 september, 00:00
Spartaan '20 O13 logo

Na een lange zomervakantie en een korte voorbereiding, vandaag alweer de 1e competitiewedstrijd voor de boys van PSV U13. De enige amateurclub in de competitie, Spartaan ’20 uit Rotterdam is vandaag de gastheer van PSV. We weten dat De Spartaan een veel langere voorbereiding heeft gehad als PSV, dus het kan wel eens een lastige ochtend gaan worden.
    Binnen 30 seconden had de 0-1 al op het scorebord kunnen staan, Ruben stond voor dat hij het zelf wist alleen voor de keeper, maar door te snel handelen ging de bal over. Hierna was het over en weer aftasten, en vooral veel spel op het middenveld. Tot de 8e minuut Seb verstuurde een pass de diepte in achter de verdediging van De Spartaan, Ruben ging er op volle snelheid achteraan en kwam zo alleen voor de keeper, deze keer bleef hij wel heel rustig, en werkte de bal heel beheerst achter de keeper van De Spartaan 0-1. PSV blijft hierna goed spelen, maar is soms wel onder de indruk van het fysiekere spel van de Rotterdammers. Men gaat de duels niet voor de volle 100% in waardoor De Spartaan te veel duels wint. Na een te korte pass in de 19 minuut weet een speler van De Spartaan de bal te onderscheppen, Luc probeert het nog te redden met een sliding maar komt te laat, hierdoor weet De Spartaan de gelijkmaker te scoren. 1-1 Hierna ontstaat er een boeiend gevecht met PSV de voetballende ploeg, De Spartaan de lange bal spelend. 1 minuut voor het rustsignaal mag Chahid nog een corner nemen, hij doet dit slecht en de bal wordt simpel weggewerkt en komt weer voor de voeten van Chahid, nu brengt hij de bal wel goed voor, precies op het hoofd van Jesper, die de bal keurig binnen kopt, dus PSV kan met een voorsprong gaan rusten.
    In de rust geeft trainer Tim aan iets meer controle op het midden veld zien te krijgen, en daar iets meer aanspeelbaar zijn. In de 36 minuut een hele mooie aanval van PSV, de bal wordt diep gespeeld op Jesper die bal goed controleert en meteen doorspeelt naar Sven aan de zijkant, deze haalt uit en jammer genoeg komt de bal op de lat, maar deze mooie aanval uit het boekje had meer verdiend. Hierna komt PSV toch behoorlijk onder druk te staan maar Kjell is vandaag niet te passeren en staat een paar keer een tegendoelpunt in de weg. Tussendoor krijgt Milan nog een kans door een vrije trap op de verre paal te krijgen, ook dit was een mooie kans voor een grotere voorsprong geweest en iets meer rust. Langzaam krijgt PSV weer grip op de wedstrijd, al ziet het er in de 54 minuut naar uit dat De Spartaan op gelijke hoogte gaat komen, maar de bal gaat via de lat weer terug het veld in, uit de snelle uitbraak komt de bal bij Ruben, die op volle snelheid alleen op de keeper af gaat. En ook nu weet Ruben de bal weer beheerst te scoren en zet de 1-3 eindstand op het scorebord. Al met al een mooie wedstrijd, met veel tegenstand, maar door veel werklust, teamspirit en goed voetbal een verdiende overwinning. Volgende week geen competitie voetbal, maar een Internationaal toernooi in Grubbenvorst, met aansprekende tegenstanders.