7-0
3 september, 00:00
FC Dordrecht O15 logo

Na twee weken training en evenveel oefenwedstrijden (1-3 winst bij AZ en 12-0 overwinning op OJC Rosmalen), ging het vandaag "om het eggie". De bekerwedstrijd tegen Fc Dordrecht stond namelijk op het programma.

Al snel vanaf het eerste fluitsignaal bleek PSV veel sterker te zijn dan de gasten uit Dordrecht. Spits Jayden Braaf leek in de 5e de openingstreffer te scoren, maar tot tweemaal toe werd zijn inzet van de doellijn gehaald. Het was wachten op de Eindhovense openingstreffer, want Fc Dordrecht was niet in staat om over de middenlijn te komen.

Verrassend was het dan ook niet dat in de 7e minuut de 1-0 op het scorebord gezet werd. De van ADO afkomstige Kees van Lindert zette goed door en wist Jayden te bereiken. Van dichtbij haalde hij hard en hoog uit waardoor er dit keer geen Dordrecht-speler nog de kans kreeg om de bal van de doellijn te halen: 1-0.

Amper een minuut later leek Jeremy Antonisse op weg naar de 2-0 toen Jayden de bal op kon pikken en hem breed legde op Jeremy. Helaas kon Jeremy niet tot afronden komen. In de 10e minuut werd het alsnog 2-0. De rollen waren dit keer omgedraaid: met een afgemeten voorzet bereikte Jeremy nu Jayden die fraai binnenkopte.

PSV dicteerde het spel en speelde verzorgd voetbal. Het creëerde ook legio kansen, maar zag dat de Dordste goalie toch ook meer kon dan alleen een bal uit het net vissen. Daarmaast had de thuisploeg de pech dat de scheidsrechter in 2 situaties een vermeende penalty situatie anders beoordeelde.

In de 30e minuut kon ook hij niets anders dan de bal op de stip leggen nadat Kees van achteren aangetikt werd binnen de beruchte lijnen. Jayden ontfermde zich over de bal en waar PSV de naam heeft moeite te hebben met het benutten van penalties, daar toonde Jayden aan dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Heel beheerst stuurde hij de doelman de verkeerde hoek in en schoof de bal netjes in de andere hoek: 3-0 en een hattrick voor Jayden.

Omdat linksachter Amin Doudah na een solo slechts de paal teisterde, gingen beide ploegen met een 3-0 stand de kleedkamers opzoeken. Een magere afspiegeling van het krachtsverschil.

In de 2e helft voetbalde de thuisploeg wederom aardig wat kansjes bij elkaar. Het wist het net echter "pas" in de 42e minuut weer te vinden. Ditmaal een keer niet Jayden, maar Kees van Lindert die de 4-0 scoorde toen de bal ineens voor zijn voeten kwam en van dichtbij raak schoot.

De net ingevallen Jason Pigmans was in de 48e minuut meteen dreigend, maar zijn inzet in de korte hoek was niet succesvol. De aanval liep door en de bal kwam voor de voeten van de andere invaller, Jur Clabbers, die verwoestend uithaalde. Maar jammer genoeg werd zijn schot getoucheerd en bleef de teller bij 4 steken.

In de 54e minuut werd de teller alsnog naar 5 geschoven. Jason sprintte zijn tegenstander er weer eens uit en legde bal panklaar voor Jur die de bal bij de 1e paal knap binnentikte.

In de laatste minuten schroefde PSV de stand nog verder op naar 7-0. Nadat eerst een Dordrecht speler in eigen doel scoorde was het slotakkoord voor de van FC Twente afkomstige Jason. Hij trok vanaf links naar binnen en van de hoek van de 16 meter krulde hij de bal fabuleus in de verre bovenhoek. Wat een heerlijke treffer!!

Zo wist PSV het eerste officiële duel van dit seizoen fraai en ruim te winnen. De uitslag had misschien nóg wat hoger uit kunnen vallen. Maar 7-0 is een resultaat dat staat. Bovendien was het veldspel vandaag verzorgd en goed. Dat biedt zeker perspectief richting volgende week. Dan start de competitie en staat meteen een kraker op het programma. Feyenoord komt dan namelijk op bezoek op De Herdgang. Benieuwd hoe de krachten zich dan verhouden.

Robin Verhoeven; Alberto Puts, Emmanuel Matuta (36' Thomas Cox), Ian Maatsen (c), Amin Doudah (36' Nigel Lonwijk); Joost de Schutter, Kees van Lindert, Mathijs Tielemans (55' Djurre Verschut); Jeremy Antonisse, Jayden Braaf (47' Jur Clabbers), Fodé Fofana (47' Jason Pigmans).