2-2
3 mei, 00:00
PSV B2 logo
FC Twente O16 logo

PSV speelde zaterdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen thuis tegen FC Twente. Het werd een weerspiegeling van het seizoen, waarin PSV een prima 1e helft afwisselde met een minder goede 2e, al wist het team daarin goed terug te komen van de 0-2 achterstand die het tegen de verhoudingen in opliep.

PSV creeerde de 1e helft een aantal grote mogelijkheden, doch verzuimde die te verzilveren en een verdiende voorsprong te nemen. Zo zette spits Vincent Bogaerts in de 12e minuut de inlopende Yaell Hattu met een prachtige steekpass vrij voor de keeper, maar diens schot belandde aan de verkeerde kant van de paal naast de goal. Even later drong Arnaut Groeneveld na een goede combinatie het Twentse strafschopgebied binnen, waarna hij de bal panklaar bij de 2e paal neerlegde voor de geheel vrijstaande Elmo Hertogh, die desondanks gehaast naast schoot. Hoewel Twente tot op dat moment nog in het geheel niet gevaarlijk had kunnen worden, profiteerde het in de 28e minuut van Eindhovens balverlies op het middenveld, en haalde het maximaal rendement uit de snelle omschakeling door de 0-1 achter de kansloze Youri Roulaux binnen te schieten. Nadat de scheidsrechter kort voor rust een Twentespeler met zijn 2e gele kaart van het veld stuurde, had Yaell Hattu de gelijkmaker op zijn voet. Hij schoot de toegekende vrije trap van 20 meter direct op goal maar zag zijn trap op de paal eindigen.

Hoewel PSV de 2e helft wat minder grip had creeerde het ook nu een aantal goede kansen. Een kwartier na rust kreeg Karim Bannani een enorme kans toen de bal na een goede actie van Arnaut Groeneveld in de rebound via de paal voor zijn voeten belandde, maar hij joeg de bal te gehaast naast de kruising. Opnieuw toonde Twente vervolgens een grote mate van effectiviteit. Uit een van de spaarzame tegenaanvallen die daarna volgden wisten de gasten op eenvoudige wijze de 0-2 te maken. Ondanks het teleurstellende wedstrijdverloop en de wetenschap dat niets meer op het spel stond, wist PSV er in de resterende 25 minuten nog voor te zorgen dat het seizoen niet met een nederlaag werd afgesloten. In de 71e minuut stuurde Vincent Bogaerts Arnaut Groeneveld goed de diepte in waarna die de uitlopende Twentekeeper verschalkte met een fraai lobje en de 1-2 binnenschoot. Nadat de scheidsrechter 6 minuten voor tijd ook de spits van Twente wegens natrappen met direct rood van het veld stuurde, bepaalde Vincent Bogaerts de eindstand tot slot op 2-2 toen de Twentekeeper een hoge bal van Tom Scheepers slecht verwerkte waarna de spits de bal over de keeper binnen schoot.

De competitie zit er op voor de B2. Na lange tijd koploper te zijn geweest is het team van Kristof Aelbrecht uiteindelijk met 40 punten uit 22 wedstrijden als 5e op de ranglijst geeindigd achter kampioen Feyenoord.

Youri Roulaux; Tom Scheepers © - Kaan Tanriver - Roy Gielen - Nick de Louw; Jaëll Hattu - Jasper de Jonge (’59 Bram Zwanen) - Arnaut Groeneveld; Elmo Hertogh (’72 Juul Respen) - Vincent Bogaerts -Karim Bannani.