3-5
3 mei, 00:00
PSV A1 logo
NAC Breda A1 logo

Nog twee wedstrijden en dan is het seizoen voorbij. Na een matig begin van het seizoen lag een mooie plaats op de eindrangschikking nog zeker in het verschiet. Alleen je hebt weleens van die dagen, en vandaag was zo'n dag. En we begonnen helemaal nog niet zo slecht. De eerste tien minuten waren we sterker en kwamen we gevaarlijk voor hun goal maar wisten we helaas uit de diverse corners die we kregen niet te scoren.Als laatste stond telkens hun keeper weer in de weg. En dan komt er iets over het elftal wat niet te verklaren is. De nederlandse taal staat bol van uitdrukkingen en spreekwoorden en gezegden, maar vandaag waren er wel enkele op ons van toepassing. Door het ijs zakken (al was het daar geen weer voor), door de mand vallen (komt meer bij korfbal voor), de draad niet kunnen oppakken, achter de feiten aanlopen (bij ons meer achter de tegenstander) en nog een paar andere. We stonden vandaag aan de rand van de afgrond maar we hebben wel een grote stap vooruit gezet. Na de kansjes van ons wist NAC wel met de hen geboden kansen om te gaan.
    In de veertiende minuut werd een vrije trap op de rand van de zestien hard en laag in de hoek binnengeschoten. Zeven minuten later een snelle uitval van NAC en hun nummer negen scoort de 0 - 2. Na een half uur kan dezelfde speler uit een "terechte" penalty de 0 - 3 binnenschieten. Eindelijk rust.
    De tweede helft dan maar weer opnieuw beginnen. In de 47ste minuut scoort NAC de 0 - 4. Dan is er even een positief windje en kan Peter uit een voorzet van Elvio de 1 - 4 aantekenen. Maar direct daarna knalt hun nr 9 de bal uit een vrije trap in de bovenhoek, 1 - 5. Toch kunnen we nog wat terug doen en uit voorzetten van Gerson kunnen Anthony en Jurgen de 2 - 5 en 3 - 5 laten aantekenen. En er had zelfs nog meer ingezeten. Dit was zo'n wedstrijd waar de stand ook zomaar 5 - 5 of 6 - 8 of welke uitslag dan ook had kunnen opleveren.
    Jammer dat de derde plaats zo uit het zicht is geraakt. En eigenlijk wel wat vreemd dat de spelers van NAC op het laatst van de competitie wel dingen kunnen opbrengen die we bij onze spelers niet zien. De nummer 9 van NAC moet vandaag gedacht hebben dat hij alleen op de wereld was zoveel vrijheid kreeg hij vandaag.Volgende week uit tegen ADO zullen we uit een heel ander vaatje moeten tappen(dit is er weer een), en zeker als ADO nog kans maakt om degradatie te ontlopen. We moeten daar punten mee nemen om te voorkomen dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat (de laatste).

Nigel Bertrams, Jorn Sweres, Maikel Verkoelen, Robert Oepkes, Gerson, Elvio van Overbeek, Peter van Ooijen (80ste Milos Djordjevic), Jurgen Locadia, Anthony van den Hurk (80ste Okan Köse), Gianluca Maria (80ste Thomas Horsten).