2-5
3 april, 00:00
RPC E1 logo
PSV E2 logo

Na een perfect verlopen oefenweekend in Heerenveen, waarin onze jongens lieten zien dat ze ook op een groot veld goed uit de voeten kunnen, stond vandaag weer een competitiewedstrijd op het programma. Niet zo maar één maar dé kampioenswedstrijd. Omdat de E1 een vrij weekend had, kon er met een voltallige selectie worden afgereisd naar de Aalsterweg waar RPC de tegenstander was. Hoewel de dag nog vrij zonnig begon, pakte zich al snel donkere wolken samen boven het complex. Al snel begon het te regenen, wat het veld er niet beter op maakte. Naast het veld was ook de wedstrijdbal niet was een geweldige kwaliteit. Gelukkig lieten onze jongens zich er niet door van de wijs brengen en begonnen in een hoog tempo aan de wedstrijd. Hierbij werd vaak Arne gezocht en gevonden. Zo ook in de derde minuut na een mooie aanval via Rico,Jay en Benjamin werd opnieuw Arne gevonden , die met een lepe steekbal Yassin vrij voor de doelman zette. Helaas voor de bezoekers ging de bal net naast het doel. Ook op links kwam het nodige gevaar. Halverwege de zette Niels een één-tweetje op met Davy. Zijn inzet ging via een been van een RPC-er naast het doel. Uit de corner kopte Jay rakelings over. Aan de andere kant bleef het oppassen voor de levensgevaarlijke uitvallen van RPC. Vooral de spits was dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet werd uitstekend verwerkt door Pepijn. Zo werd er met een 0-0 stand gerust. Net als drie weken geleden was ook nu de pijp leeg bij RPC en binnen één minuut na rust wist PSV te scoren. Via Tijn en Joop kwam de bal bij Joey en zonder te aarzelen schoot hij de bal van zo’n 15 meter op doel (0-1). De ontlading en de teamspirit bleek wel bij het vieren van het doelpunt. Alle spelers (inclusief de wissels) lagen bovenop Joey te juichen. Nog geen vijf minuten later leek de wedstrijd gespeeld. Nu was het Koen, die de bal van Bryan had ontvangen, die het van afstand probeerde en ook met succes (0-2). Toch rechtte RPC nog eenmaal de rug. Een lange trap van achteruit werd door de spits op goal geschoten. Kyan wist in eerste instantie nog knap redding te brengen, maar in de rebound was ook hij kansloos (1-2). Daarna was het de beurt aan Joop die de ene na de andere onnavolgbare actie inzette. Zo ook in de 38ste minuut. Aan de rechterkant van het veld kreeg hij de bal van Sem en stuurde vervolgens drie man het bos in en zijn voorzet werd door Gregory in het doel gewerkt (1-3). Ook de 1-4 was een doelpunt van Gregory, die een corner goed binnenschoot. In de 44ste minuut maakt Gregory een loepzuiver hattrick na wederom een prachtige actie van Joop wist hij de 1-5 te scoren. Terwijl het meegereisde legioen al volop bezig was de champagne te ontkurken, wist RPC in blessuretijd de 2-5 te scoren. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los. Van het jeugdbestuur van PSV had Cees van Merode mooie woorden voor de spelers, trainers en begeleiders. Ook trainer Bastiaan en trainer Tim waren trots op de groep.