8-2
2 april, 00:00
PSV O14 logo
FC Volendam O14 logo

PSV begon afwachtend aan de wedstrijd terwijl Volendam vanaf de eerste minuut PSV onder druk zette. Na tien minuten kwam PSV beter in de wedstrijd, duels werden gewonnen en langzaamaan werd PSV gevaarlijker. Dit leverde in de 17e minuut het openingsdoelpunt op. Een voorzet van Thomas werd door Jeremy met een mooie kopbal achter de Volendam-goalie gewerkt, 1-0. Drie minuten later verdubbelde PSV de voorsprong. Een aanval via diverse spelers kwam uiteindelijk bij Jeremy terecht. Zijn voorzet werd door de alert inlopende Jayden ingetikt, 0-2. PSV leek daarna de wedstrijd onder controle te hebben maar in de 25e minuut scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer. Na onnodig balverlies op het middenveld werd de bal door het centrum van de PSV-verdediging gespeeld waarna de bezoekers gemakkelijk konden scoren 2-1. Lang konden de bezoekers niet genieten van deze treffer want enkele minuten later werd een corner van Ian bij de tweede paal door Jayden ingetikt, 3-1. Er werd volop gescoord in deze wedstrijd en vlak voor rust wist Volendam de achterstand te verkleinen uit een vrije trap van ruim 25 meter, 3-2. Ook nu konden de bezoekers niet lang genieten van dit doelpunt want PSV verruimde de voorsprong snel naar 4-2. Een vrije trap van Joost werd door de bezoekers niet goed weggewerkt. Uiteindelijk was het Jayden die de 4-2 binnen tikte. Dit was ook de ruststand.

In het eerste gedeelte van de tweede helft was PSV wel de bovenliggende partij maar er werden nauwelijks kansen gecreƫerd. De eerste kans voor PSV in de 45e minuut werd te zwak ingeschoten zodat de keeper van de bezoekers de bal gemakkelijk kon pareren. Drie minuten later veroverde Joost de bal, hij omspeelde twee Volendam-spelers en schoot de 5-2 binnen. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. PSV had de wedstrijd in handen en de bezoekers hadden niet meer de kracht om het PSV nog moeilijk te maken. In de 62e minuut werd een diepe bal van Mathijs door de keeper van de bezoekers gemist. De bal kwam vervolgens bij Jeremy die tegen de handen van een Volendam-verdediger schoot. De strafschop werd door Amin benut, 6-2. In de 66e minuut werd een corner door de bezoekers in eerste instantie weggewerkt. Vervolgens bracht PSV de bal wederom in de doelmond en vanuit de draai schoot Joost de 7-2 binnen. In de blessuretijd werd een voorzet van Jur door Jeremy ingetikt. Hierdoor werd de eindstand 8-2.

Na een voorzichtig begin, kreeg PSV de wedstrijd in handen. Desondanks werden twee doelpunten te gemakkelijk weggegeven waardoor Volendam tot twee keer toe terug in de wedstrijd kon komen. Uiteindelijk werden de bezoekers met een ruim verschil verslagen.

Verhoeven (Strijbosch), Cox, Matuta La Nkenda Nosa, Maatsen, Van der Burgt (Lonwijk/Bora Deyonge), De Schutter, Clabbers, Doudah, Braaf, Tielemans, Antonisse.