4-0
2 februari, 12:30
ADO Den Haag, HFC JO13-1 logo

Nederlaag voor O13 in Den Haag

Op bezoek bij ADO Den Haag heeft PSV O13 een nederlaag geleden. De Hofstedelingen bleken uiteindelijk met 4-0 te sterk. Hoewel de Brabanders niet goed speelden, was de uitslag enigszins geflatteerd te noemen.

In de eerste helft was het meeste balbezit voor de Eindhovenaren. De ploeg speelde de bal achterin geduldig rond, op zoek naar ruimte in de hechte Haagse defensie. In de laatste fase van de opbouw ging het echter verkeerd, waardoor PSV steeds niet echt gevaarlijk kon worden. De eerste mogelijkheid aan de andere kant was echter meteen raak. De snelle ADO-spits ontving de bal op dertig meter van het doel, lanceerde zichzelf en schoof de bal beheerst onder PSV-doelman Daan van de Brande door. Even later leek PSV op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt van Jayden Ettienne werd afgekeurd wegens buitenspel. Hierdoor gingen beide ploegen rusten met een 1-0 tussenstand.

In de tweede helft ging het al snel verkeerd bij PSV. Na een vrije trap kon de snelle spits opnieuw richting doel, en opnieuw faalde hij niet. PSV zette hierna aan en kreeg via Brian van de Boogaard een goede kans om de spanning terug te brengen, echter stond de ADO-keeper op de juiste plek om de 2-1 te voorkomen. Ook toen beide ploegen met tien spelers stonden, in twee minuten tijd kregen zowel ADO als PSV een rode kaart, lukte het de Eindhovenaren niet om de aansluitingstreffer op het bord te zetten. Sterker nog: de Hagenezen counterden in de laatste minuten van de wedstrijd zelfs nog naar 3-0 en 4-0.

Een middag om snel te vergeten dus voor PSV O13. Volgende week speelt de ploeg de eerste thuiswedstrijd na de winterstop, als FC Twente op bezoek komt op de eigen Herdgang.

Daan van de Brande; Thijs Jansen, Brian van de Boogaard, Wessel Kuhn, Raf van de Riet; Joep Vermeulen (50/Zaid El Bakkali), Samuel Gomez, Nicolas Verkooijen; Eus Waayers, Robin van Duiven (30/Michael Bresser), Julian van Esdonk (25/Jayden Ettienne)