3-0
1 november, 00:00
NEC/FC Oss O14 logo

De intenties waarmee NEC aan de wedstrijd begon waren snel duidelijk. Een mannetje doorschuiven en druk zetten met snelle jongens voorin. Ook PSV speelt altijd aanvallend, en dat betekent dan we een leuke wedstrijd te zien kunnen gaan krijgen.
    De eerste kansen zijn toch voor PSV. In de zesde minuut, bij de tweede kans voor PSV gaat Thijs alleen op de keeper af. De keeper onderschept de bal uitstekend, alleen komt Thijs ongelukkig ten val en moet al direct gewisseld worden.
    Beslan vervangt hem en die laat meteen zien dat dit PSV over een uitstekende groep beschikt waar er alleen jongens op de bank zitten omdat daar nu eenmaal iemand moet zitten, maar niet omdat die minder zouden zijn.
    Beslan trakteert eerst zijn tegenstander met een flikflaktikkietakkie hakbal op een panna. en daarna krult hij de bal richting de kruising. De keeper van NEC kan deze bal nog net tegenhouden.
    Het duurt tot de tiende minuut dat PSV op een 1-0 voorsprong komt. Yorbe omspeelt de keeper die hem alleen nog maar kan stoppen door hem neer te halen. De toegekende penalty wordt benut door Damian.
    NEC kan zijn intenties niet geheel waarmaken en laat zich wat verder inzakken, en PSV gaat op zoek naar de tweede goal.
    Deze valt in de 29e minuut, na een mooie combinatie van PSV door het centrum die beheerst door Beslan wordt afgerond met een diagonale schuiver in de verre hoek.
    De 3-0 valt een paar minuten later. Mathijs geeft de bal fraai mee aan Mo, die deze kans niet laat liggen en de bal in de touwen jaagt.
    De tweede helft leverde weinig vermeldenswaardige momenten op. PSV speelde geen beste tweede helft en had een fraaie redding van Jurre nodig om niet heel vlug de tegentreffer te krijgen, die NEC wellicht een flinke boost had gegeven. Dat gebeurde niet en zowel PSV en NEC konden het elkaar niet meer moeilijk maken.
    De ruststand van 3-0 was uiteindelijk ook de eindstand.

Na afloop van de wedstrijd kreeg PSV nog een vervelende mededeling. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat Thijs zijn sleutelbeen heeft gebroken.