4-2
1 oktober, 00:00
PSV A1 logo
VA FC Twente A1 logo

De eerste zaterdag in oktober. En het is zomer. Een heerlijke zomerzon geeft de beginnende herfstkleuren op de Herdgang een extra dimensie. Het publiek zit in heerlijk de volle zon of staat aan de andere kant in de schaduw, en wacht gespannen af wat komen gaat. Fc Twente is de volgende tegenstander. Na het toch wat teleurstellende verlies van afgelopen dinsdag tegen Tottenham Hotspur zijn alle ogen vandaag gericht op de Tukkers. Op de ranglijst onze gelijken maar we willen vandaag toch laten zien dat we bovenin kunnen en moeten meedraaien.
    Na de wedstrijdbespreking aan de warmingup beginnend (gezien het weer is iedereen al warm, ook het publiek) en na de het in orde maken van de tenues zijn we zover.
    We beginnen fel maar een echte kans levert het begin niet op. Het is Twente dat onze opbouw steeds weer goed weet te storen en het is dan ook Eric die als eerste handelend moet optreden na een gevaarlijk schot van onze tegenstander. Na een kleine 20 minuten krijgen we wat meer grip op de wedstrijd en in de 23ste minuut is het Geraldo die na een rush van Burak en een voorzet van Elvio de 1 – 0 binnenknalt. De eerste klap is uitgedeeld. Maar Geraldo heeft nog meer in petto en twee minuten later is het opnieuw Geraldo die een uittrap van de keeper opvangt en na het uitspelen van de laatste man de 2 – 0 aantekent. Dat is mooi meegenomen (denken we dan) maar nog geen minuut daarna laten we onze tegenstander op rechts gewoon weglopen en de stand is ineens een stuk minder rooskleurig. 2 – 1.
    Met deze stand halen we de rust. In de rust hameren we nog maar eens op de wedstrijd van vorige week toen we ook bijna de wedstrijd weggaven. Dat zal vandaag niet gebeuren. Zo gaan we de tweede helft in.Twente gaat op zoek naar die tweede goal en na een uur spelen is die goal er dan ook omdat we weer wat verslappen en er weer slordigheidjes in ons spel sluipen. Beide ploegen nemen nu wat gas terug en het zal toch niet gebeuren dat deze wedstrijd zo naar het einde kabbelt met een gelijke stand. Zo denkt Tufan er in ieder geval niet over. Hij neemt een vrije trap op twintig meter rechts van de goal en weet met een werkelijk fenomenale trap om de muur de bal in de kruising te krullen/knallen. De bevrijdende 3 – 2. Nu moet Twente komen. Dus moet er ruimte voor ons spel komen, kan niet anders. En in 82ste minuut is het Rai die na een goede Aktie vanaf de buitenkant naar binnen trekt en met een weergaloos schot in de lange (boven)hoek de 4 – 2 eindstand vastlegt. Ook dit weer een goal van uitzonderlijke klasse. Ook met slecht weer krijg je het van zulke goals warm. De laatste minuten weten we de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen en de drie punten zijn gezien de hele wedstrijd terecht in Eindhoven gebleven. ( de trainer van Twente zal het misschien wel anders zien of misschien ook wel niet).
    Door deze overwinning staan we op de derde plaats en blijft de top van de ranglijst nog steeds in zicht.
    Volgende week de bekerwedstrijd tegen Roda JC.