1-2
1 september, 12:30
FC Groningen BV JO17-1 logo
PSV O17 logo
 1. Doelpunt

  1x
  Jeremy Antonisse
  PSV O17 logo
 2. Doelpunt

  1x
  Emmanuel Matuta La Nkenda Nosa
  PSV O17 logo
 3. Wedstrijdverslag

  Het verslag

     
  De lange hete zomer is voorbij, vandaag voor O17 een lange busrit naar het hoge noorden voor de boeg. Na het veroveren van de Supercup beginnen we vandaag aan de volgende missie en wel het halen van de kampioenspoule en het uiteindelijke doel, natuurlijk, het kampioenschap. Maar de eerste opdracht is om de drie punten uit het noorden mee naar Eindhoven te nemen. De rit is lang zoals gezegd maar het weer is nog steeds prachtig.

  We beginnen geconcentreerd en de eerste kans is voor Jeremy. Deze gaat er nog niet in, maar twee minuten later is hij wel degene die goed oplet bij het uitverdedigen van FC Groningen en hij zet de 0-1 op het scorebord. Lang kunnen we niet genieten van deze voorsprong want binnen vijf minuten wordt slecht uitverdedigen van onze kant bestraft en weet Groningen via een mooie omhaal de score gelijk te trekken. Dan volgt er een periode dat de thuisploeg de betere kansen heeft. Een bal op de lat en een gemiste kans voor open doel worden door de gastheren niet benut. Dus de rust breekt aan met een ietwat gelukkige 1-1 stand.

  Na de rust zijn we wat beter bij de les en al snel weten we te scoren, maar dit feestje gaat niet door omdat de arbitrage buitenspel heeft geconstateerd. Het spel golft nu op en neer, maar we zijn toch wel de bovenliggende partij. Enkele kansjes worden gemist, maar we blijven er wel geloof houden en de druk opvoeren. En omdat we dezelfde speelstijl als het eerste willen spelen, want dat is de afspraak, is het dan ook logisch dat de winnende treffer in de blessuretijd valt. Zoals het PSV betaamd. In de 83e minuut is het Mathijs die een voorzet nog voor de achterlijn weet te bemachtigen en opnieuw voorzet en daar is Manu aanwezig om de winnende treffer aan te tekenen.

  De eerste punten zijn binnen en de busreis naar huis kan beginnen. Er is dubbel feest omdat trainer Martin ook vandaag nog jarig is dus de stemming is opperbest. Voor alle spelers die het komende weekend met een nationale selectie op pad gaat veel succes en op naar de volgende wedstrijd.