3-1
1 september, 00:00
Vitesse / AGOVV A1 logo
PSV A1 logo
 1. Wedstrijdverslag

  Lokatie: Nationaal Sportcentrum Papendal
  Je kent die dagen wel dat je iets moois in handen krijgt en dat moois langzaam uit je vingers glipt en aan het eind heb je niets. Vandaag was zo’n dag. En dit alles onder de ogen van de vorige hoofdcoach van PSV.
  De tegenstander Vitesse was gretig en wilde ons het moeilijk maken. De eerste kans was voor Vitesse maar Jorrit weet het te voorkomen. We hebben in het begin veel balverlies. Maar uit de eerste goede aanval weet Alexander vanaf de rand 16 de bal in de hoek te plaatsen en zo staat de 0 – 1 op het scorebord (dat er trouwens niet stond). Daarna krijgt Vitesse weer een kans maar nu is het Farshad die de bal voor de lijn kan onderscheppen. Nog steeds lijden we veel balverlies, slechte inspeelpasses en de aannames zijn ook niet goed. Telkens halen we zelf het tempo uit het spel door de bal niet op een goede manier door te spelen. Na 24 minuten is er weer zo’n moment en Vitesse kan de 1 – 1 op het (onzichtbare) bord zetten. Dan is het rust. Na de rust is het niet veel beter. Na een uur spelen kan Riecedly bij een redding voor het doel de bal wel tegenhouden maar volgens de scheids heeft hij daarbij zijn arm gebruikt en dus gaat de bal op de stip en Riech naar de kant en achter de omheining wel te verstaan. 2 – 1. Nu we met tien staan komen er kansen en geen kleintjes. Maar ons vizier staat niet goed. De ene na de andere kans wordt verprutst. En dan zul je altijd zien dat de tegenstander bij een doelpoging wel het net weet te vinden. Zo dus ook nu en uit een corner zetten ze de 3 - 1 stand op het nog steeds afwezige scorebord.
  De les die we uit deze wedstrijd moeten leren is dat we er nog lang niet zijn en dat we nog veel van deze wedstrijden dit seizoen zullen spelen. We zullen dus moeten oppassen. Want we zullen toch punten moeten halen. En om punten gaat het tenslotte. Het is nog steeds zo dat aan het eind degene met de meeste punten de kampioen zal worden. Een oud chinees gezegde luidt dan ook: punten blinken niet ze tellen alleen.
  Komende vrijdag om twee uur staat Jong RKC op het programma.
  Veel succes.


  Bertrams, van Vlerken (68ste Kardes), Bazoer, Hendrix, Heesakkers, Noor, Sanoh (68ste de Wijs), Leemans, Antonio, Vloet, Jakobsen.