1-0
1 juni, 00:00
PSV C1 logo
Ajax C1 logo
 1. Wedstrijdverslag


  Als laatste wedstrijd van het seizoen op Hollandse bodem, stond de bekerfinale op het programma. Met als tegenstander Ajax, was het een mooi affiche. PSV leek licht in het voordeel. Want de wedstrijd werd weliswaar op neutraal terrein gespeeld, maar dit neutraal lag toevallig wél in Eindhoven. Bij Brabantia was de dagorganisatie belegd, en dat deden ze prima!

  Ondanks dat de bus wat vertraging had, en we daardoor later vertrokken dan gepland, kwamen we na een korte busrit aan bij het prachtige complex. De jongens werden op scherp gezet door een schitterende video over winnen, met beelden van het team zelf.

  Eenmaal aan de wedstrijd begonnen was de eerste kans voor PSV. Spits Matthias Verreth profiteerde bijna van een slordigheid in de Amsterdamse opbouw. Gelukkig was Matthias erbij vandaag. Vorige week moest hij immers in Winterswijk foto's laten maken van zijn pols. Voor een breuk werd gevreesd, maar uiteindelijk bleek het een fikse kneuzing.

  Ook Ajax was aanwezig in de beginfase. Het had meer balbezit, maar afgezien van een schot dat over ging werd het niet gevaarlijk. PSV loerde op de ruimtes achter de laatste linie van Ajax. En een aantal keer leidde dit bijna tot de openingstreffer. Maar Jaëll Hattu en Matthias stuitte beiden op de Ajax doelman.

  In de 26e minuut was het team van trainers Edwin de Wijs en Joonas Kolkka heel dichtbij de 1-0. Een prima bal van Roel van Linschoten belandde bij Jaëll die een prima voorzet gaf op de volledig vrijstaande Joey Konings. Zijn inzet ging echter naast.

  Niet veel later moest keeper Mike van de Meulenhof reddend optreden op een schot van dichtbij. Op dat moment brak het zonnetje zachtjes door. En dat gaf de spelers blijkbaar extra inspiratie. Want juist op het moment dat de eerste zonnestralen door de bewolking heen prikten, legde PSV een fabuleuze aanval op de mat! Verdediger Kaan Tanriver trok in de 34e minuut mme ten aanval. Hij speelde Jaëll aan op het randje van de 16. Die vervolgens met een sleepbeweging de bal achter zijn standbeen door transporteerde op de doorgelopen Kaan, die het overzicht goed bewaarde en de bal breed legde op Matthias. Voor hem was het een koud kunstje de openingstreffer op het scorebord te brengen. Een echte zaalvoetbalgoal op het kunstgrasveld waarbij de Amsterdamse verdediging helemaal uiteen gespeeld werd.

  Na rust zakte het spelpeil wat weg. Ajax kon niet en PSV verzaakte de voorsprong uit te breiden. Want die mogelijkheden kregen ze. Ajax moest achterin risico's nemen. En gaf dus veel ruimte weg. Maar PSV ging slordig met die kansen om. Het scoorde wel halverwege de 2e helft, maar de treffer werd afgekeurd wegens een duwovertreding. In het laatste kwartier was Ajax tweemaal dichtbij de gelijkmaker. Eerst ging een lob via de voet van captain Tom Scheepers rakelings over. En iets later zwijnde PSV toen een schot op de lat uiteenspatte.

  Ondanks wat kleine mogelijkheden voor beide teams wist PSV de voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast te houden. Waardoor het de nationale beker won. Een prachtige prestatie van de jongens. Nadat de beker, medailles en bloemen in ontvangst waren genomen, werden de bijna verplichte activiteiten afgerond: staf onder douche, spelers nat etc. De ontlading was groot, en zo kwam een prachtig slot aan een lang seizoen. Hoewel slot.....komende week volgt nog een toernooi in Singapore.....

  Opstelling: Mike van de Meulenhof; Roel van Linschoten, Kaan Tanriver (50' Ertem Bölükbas), Tom Scheepers (c), Lassana Faye; Dante Rigo, Lennerd Daneels (57' Ymanuel Hurkmans), Jaëll Hattu; Joey Konings, Matthias Verreth, Karim Bannani.

  Gele kaarten voor Matthias Verreth en Joey Konings


  Een samenvatting van deze wedstrijd kregen we toegestuurd via PJ Peeters