9-0
1 mei, 00:00
PSV E2 logo
Eindhoven Av E3 logo

Tegen alle weerverwachtingen in was er vanmorgen een stralend zonnetje op de Herdgang. De laatste competitiewedstrijd stond op het programma en de tegenstanders waren de leefdtijdsgenoten van Eindhoven. Om 10.00 uur riep de aanvoerder Joop Daniëls de manschappen bijeen voor de gebruikelijke yell en kon de wedstrijd beginnen. PSV start sterk en met mooi en verzorgd combinatiespel wordt de vrije man telkens goed gevonden. De juiste eindpass blijft nog even uit totdat een goede aanval via Koen en Jay tot een corner leidt. Jay legt de bal bij de tweede paal klaar voor Koen die mooi de 1-0 binnenknikt. PSV blijft goed voetballen en houdt Eindhoven onder druk. Waar normaal de tegenstanders groter zijn dan onze jongens, waren vandaag meerdere tegenstanders van de grootte Joop en waren onze jongens dan ook fysiek sterker. Na een mooie aanval raakt Koen de lat en bij de rebound krijgt de attente Joop nog zijn hoofd tegen de bal waardoor de 2-0 een feit is. Halverwege de 1e helft wordt krijgt PSV na een overtreding op Joey een vrije trap op zo’n 15 meter van het doel. De Eindhovense muur weerhoudt Davy er niet van om de 3-0 binnen te schieten. Even later een goede aanval van Eindhoven, echter zij vinden een goede Kyan op hun weg, die zijn doel schoon wil houden vandaag. De 4-0 van PSV is een aanval uit het boekje. Van achteruit bereikt Joey Koen, die aan de zijkant Davy bereikt. Deze snijdt naar binnen en vanuit een moeilijke hoek plaats hij met timmermansoog de bal in de hoek en laat de keeper kansloos. Vervolgens maakt Joop ook nog de 5-0 uit een scrimmage wat ook de ruststand is. Ik denk dat de supporters dan ook een uitstekende 1e helft hebben gezien met mooi voetbal.
    De tweede helft gaat PSV goed door. Rico steekt na een mooie borstaanname het veld over en zet Jay vrij voor de keeper. Bij zijn schuiver ligt echter de keeper in de weg. Doordat er van achteruit meer ingeschoven kan worden, komt er nu ook wat meer ruimte voor Eindhoven, maar Kyan blijft attent. Nadat hij een aanval van Eindhoven onschadelijk heeft gemaakt, ziet hij Joop vrijstaan die Jay de 6e laat scoren. Een mooie pass van Davy op Joop, die zich niet laat wegzetten in het duel en de 7-0 is een feit. Zo had de score in deze periode nog wat hoger kunnen uitvallen maar de Eindhovense keeper houdt met enkele goede reddingen PSV van verder scoren af. Todat Joop het genoeg vindt de bal oppikt en iedereen voorbij loopt en zijn 4e binnentikt. Achterin worden de honneurs even door Koen waargenomen waardoor Joey en Rico zich even kunnen uitleven met enkele rushes maar komen ondanks enkele goede acties niet te scoren. Davy doet dit nog wel en zet hiermee de 9-0 eindstand op het bord.