7-5
1 februari, 00:00
Fortuna Sittard U11 logo
PSV E1 logo

PSV begon sterk aan de wedstrijd door Fortuna onder druk te zetten. Echter Fortuna wist uit de eerste aanval tot scoren te komen. Na 5 minuten werd vanaf 16 meter de bal met een geplaatst schot in het doel geschoten 1-0. Na een klein kwartiertje was er een grote kans voor PSV maar die ging helaas net naast.

Na een klein half uurtje kreeg PSV de bal achterin niet weg en hieruit kon Fortuna de 2-0 binnen schieten. Daarna kwam PSV goed op dreef. Jaivy veroverde voorin de bal en kon deze mogelijkheid zelf verzilveren. Met een geplaatste bal scoorde hij de 2-1. Kort daarop werd het gelijk. Uit een vrije trap van Floris ging de bal op de paal. In de rebound stond Thijn op de goeie plek om in te tikken 2-2. Na een kleine 40 minuten kwam PSV zelfs op voorsprong. Een vrije trap van Floris werd door niemand meer aangeraakt en ging er zomaar in 2-3. Een minuut later kon Thijn doorbreken. Op hem werden meerdere overtredingen gemaakt, maar de scheids gaf goed voordeel. Nadat het schot van Thijn werd geblokt wist Ruben de bal ineens uit de lucht in het vrije doel te schieten 2-4. In dezelfde minuut nog een goeie solo van Jaivy en weer gaf de scheids goed voordeel. Jaivy kon de bal nog net afgeven aan Sven die van dichtbij raak schoot 2-5.

In het derde gedeelte zou PSV deze voorsprong nog uit handen geven. Enerzijds door de harde wind en anderzijds met een paar domme acties. Na 43 minuten werd op het doel van PSV geschoten. Via een voet van onze verdediging werd het 3-5. Niet veel later werd een bal net over onze verdediging gelegd. Niemand greep in op de doorgebroken spits die in alle vrijheid een hoek kon uitkiezen 4-5. Kort daarop werd het gelijk uit een afstandsschot. De bal glipte helaas door de handschoenen van Giovanni 5-5. Daarna kwam PSV weer goed in de wedstrijd maar kon niet voorkomen dat Fortuna weer op voorsprong kwam. Vijf minuten voor tijd werd een schot nog door onze verdediging geblokt. De bal rolde vervolgens naar een vrijstaande aanvaller die van dichtbij kon inschieten 6-5. Kort voor het eindsignaal bepaalde Fortuna de eindstand uit een knullig misverstand tussen onze keeper en een verdediger 7-5.

PSV heeft vandaag onder zware omstandigheden prima voetbal laten zien. De wind was vandaag bepalend voor het krankzinnig scoreverloop en de uitslag. Van de 12 doelpunten zijn er 11 gescoord met de wind in de rug. Fortuna heeft vandaag 2 periodes met de wind in de rug gespeeld en wist 1x te scoren met wind tegen. Dat maakte vandaag het verschil.