5-0
1 februari, 00:00
AZ B1 logo
PSV B2 logo

Na de geflatteerde nederlaag in de ingelaste competitiewedstrijd tegen Ajax eerder deze week stond zaterdag voor de B2 de bekerwedstrijd in Alkmaar tegen de B1 van AZ op het programma. De wedstrijd eindigde in een ruime en verdiende overwinning voor AZ, al had PSV daar nadrukkelijk de eigen hand in.

Hoewel PSV tegen de B1 van AZ speelde en een aantal spelers moest missen vanwege blessures, ziekte en schorsing, was de nederlaag vooral te wijten aan het feit dat PSV zich haast willoos naar de slachtbank liet leiden door een gebrek aan wedstrijdinstelling. Hoewel AZ ook in de beginfase 2 goede kansen creëerde bleef PSV de eerste 26 minuten van de 1e helft nog goed overeind. Daarna werd de wedstrijd in een paar minuten tijd door 2 persoonlijke fouten beslist en had PSV weinig meer in te brengen. In de 26e en de 29e minuut profiteerde AZ genadeloos van 2 identieke fouten in de verdediging van PSV, waarbij in de opbouw door een slechte inspeelpass een medespeler in de problemen werd gebracht en dicht bij de goal balverlies werd geleden. AZ zette die cadeautjes vervolgens razendsnel om in de 1-0 en 2-0. PSV incasseerde de tegentreffers en de achterstand gelaten, en maakte geen enkel moment de indruk zich in de wedstrijd te willen terug knokken, hetgeen gegeven het leeftijdsverschil en het ontbreken van een aantal spelers de enige mogelijkheid was om het AZ moeilijk te maken.

Hoewel de 2e helft iets beter was kon PSV geen vuist maken tegen AZ, dat anders dan PSV een aantal goede kansen wist te creëren en daaruit nog 2x wist te scoren. Mede door het leeftijdsverschil was wel duidelijk dat AZ verder is dan PSV. Over een paar weken komen de leeftijdsgenoten van AZ voor de competitie naar de Herdgang. Een goede gelegenheid voor de B2 om zich te revancheren voor de nederlaag van zaterdag.