1-3
14 april, 00:00
UNA D1 logo
PSV D2 logo

PSV D2 boekte afgelopen woensdagavond zijn achttiende overwinning van het seizoen. In Veldhoven werd UNA na een moeizame eerste helft uiteindelijk toch redelijk simpel met 1-3 verslagen. PSV pakte afgelopen zaterdag al het kampioenschap en richt zich nu op de laatste twee competitiewedstrijden van het seizoen; zaterdag thuis tegen Den Bosch en een week later eveneens op de Herdgang tegen DESK.
    Woensdagavond is er pas na tien minuten enige opwinding te bespeuren. Een sterk startend UNA ziet een snelle uitbraak echter naast het doel van Aaron van Engelen belanden. PSV beantwoordt die eerste actie met een heerlijke solo van Dante Rigo die langs drie man slalomt, maar uiteindelijk de bal in de handen van de keeper ziet belanden. De actie van Dante zorgt niet voor een ommekeer in de wedstrijd. PSV breekt maar moeilijk door de UNA-verdediging, werkt hard (Jeroen Swinkels opnieuw voorop in de strijd), maar ontbeert tegelijkertijd scherpte in de acties. Vreemd is het daarom misschien niet dat de volgende kans voor UNA is. Een rare klutsbal die voortvloeit uit opnieuw een uitbraak van de Veldhovenaren wordt door Aaron 'overgekeken'. Even later grijpt Koen Vos prima in op opnieuw een snelle counter en in de zeventiende minuut krijgt UNA een vrije trap die gelukkig voor PSV ver naast gaat. Een goede fase voor UNA derhalve waar PSV niet bijster veel tegenover kan stellen. Tot de 23e minuut moeten de meegereisde PSV-supporters dan wachten op een 'noteerbare' actie voor het team van Twan Scheepers. En dat is meteen een hele beste. Via Dante en Joey Konings wordt de sprintende Zohair Labyad in stelling gebracht. Oog in oog met de keeper schiet de inmiddels 12-jarige Zohair echter net tekort. Vervolgens is het UNA dat Aaron nog een keer op de proef stelt, maar vlak voor tijd ziet het er naar uit dat PSV dan toch de voorsprong grijpt. Mink Peeters loopt na een pass van Dante goed door richting het UNA-doel en passeert rechts de keeper. De bal lijkt gewoon in het doel te rollen, maar Mats Grotenbreg (zich er niet van bewust buitenspel te staan), tikt de bal op het laatste moment nog aan. De overigens goed leidende scheidsrechter kan niets anders doen dan de treffer af te keuren. UNA en PSV lijken dan met 0-0 te gaan rusten, ware het niet dat vlak voor tijd UNA een dwarrelbal langs Aaron schiet en, misschien niet eens heel onterecht, op voorsprong komt: 1-0.
    Na de pauze staat er een ander PSV op het veld. Niet alleen zijn er spelers gewisseld, ook de opstelling is volledig omgegooid. Die aanpak lijkt te werken. Al na twee minuten bereikt Ymanuel Hurkmans Giovanni Nicolaas. Gio trekt vanaf de zestien strak voor op de inlopende Ertem Bölükbas die prachtig de keeper van UNA passeert. Deze aansluitingstreffer vormt de ommekeer in de wedstrijd, want vanaf moment zorgt een feller PSV voor veel druk op het doel van UNA. Na wat kleine kansjes is het Cody Gakpo die op rechts knap een legertje spelers in de luren legt en uiteindelijk op de UNA-keeper stuit. De PSV-aanhang ziet vanaf dat moment een snelle en leuke wedstrijd. Gio schuift op aangeven van Cody maar net over en in de elfde minuut zet die zelfde Cody, na een vrije trap van Dante, de goed sprintende Joey vrij die hard inschiet: 1-2. UNA geeft zich echter niet gewonnen. Uit een rebound na een corner wordt een paar minuten na de treffer van Joey uitstekend ingeschoten van een meter of twintig, maar het strakke schot wordt formidabel door Aaron uit zijn doel gebokst. Uit een vrije trap van Ties van den Eijnde wordt uiteindelijk de 1-3 gescoord. Via een tegenstander krijgt de vrije trap een verlenging en kan Mats achterwaarts inkoppen. PSV komt dan zelf niet meer in gevaar. Ymanuel Hurkmans en Roel van Linschoten geven achterin nauwelijks ruimte weg, terwijl voorin de kansen blijven komen. Via Twan Demin en Cody ontstaan er wat gevaarlijke situaties en ook Matthias Verreth is met een bal op de paal dichtbij een doelpunt. De wedstrijd eindigt met een goede voorzet van Mats die bij Matthias terecht komt. De Belg raakt de bal nog wel met de punt van de voet, maar een vierde goal zit er niet meer in.
    PSV wint opnieuw en zo hoort het ook voor een kampioensploeg. Zaterdag a.s. wacht de laatste echte uitdaging van het seizoen tegen een sterk acterend Den Bosch dat nog achter PSV kan eindigen.