PSV eindigt Eredivisie als vierde

Artikel
PSV eindigt Eredivisie als vierde

PSV eindigt het huidige Eredivisieseizoen als vierde. Dat heeft de KNVB vrijdagmiddag besloten na uitvoerig overleg met de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en de betaald voetbalclubs.

Huidige ranglijst gehandhaafd  
Na de beslissing van het kabinet om betaald voetbal tot 1 september van dit kalenderjaar geen doorgang te verlenen zijn alle partijen (digitaal) bijeengekomen om de beëindiging van de betaald voetbalcompetities jaargang 2019-2020 te bespreken. Daarin is besloten de huidige stand van de Eredivisie te handhaven als eindstand. Aan de vierde plaats is een startbewijs voor de voorronden van de UEFA Europa League verbonden.  

Geen kampioen   
De bond heeft daarnaast besloten geen kampioen aan te wijzen voor dit seizoen. De startbewijzen voor Europees voetbal worden verdeeld op basis van de huidige ranglijst. Ajax en AZ spelen daardoor (voorronde) UEFA Champions League, Feyenoord, PSV en Willem II krijgen de tickets voor de (voorronde) UEFA Europa League. Ook zullen er dit seizoen geen ploegen promoveren of degraderen. De Eredivisie van seizoen 2020-2021 bestaat zodoende uit dezelfde teams als die van het afgebroken seizoen.

Uniforme aanpak voor alle supporters
Op korte termijn volgt duidelijkheid over wat dit betekent voor seizoenkaarthouders en supporters die reeds kaarten voor een of meer van de resterende wedstrijden van seizoen 2019-2020 hebben aangeschaft. De Eredivisie en de clubs waren al enige tijd in overleg om te komen tot een gezamenlijke, uniforme aanpak voor alle supporters van alle Eredivisieclubs. De verwachting is dat er spoedig meer duidelijkheid is over hoe om te gaan met de reeds aangeschafte (seizoen)kaarten voor de Eredivisiewedstrijden, die als gevolg van de coronamaatregelen niet meer gespeeld kunnen worden.

Naast de Eredivisie zijn ook de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie Vrouwen per direct geëindigd. Jong PSV eindigt het seizoen op de 18e plaats. PSV Vrouwen heeft zich dankzij de koppositie geplaatst voor de UEFA Women's Champions League. Hier lees je daar meer over.