Weer gelijkspel voor PSV Vrouwen

Artikel
Weer gelijkspel voor PSV Vrouwen

PSV Vrouwen bracht zichzelf vrijdagavond in een lastige positie door een eigen doelpunt in de eerste helft. Het team streed tot diep in de slotfase voor de gelijkmaker en zette via Aniek Nouwen uiteindelijk de gelijkmaker (1-1) op het scorebord.

Ongelukkig eigen doelpunt
Vooraf aan de aftrap werden jubilaris Maureen Sanders en vertrekkend assistent-trainster Mandy Passon in het zonnetje gezet voor het thuispubliek. Na een aftastend begin liet Zsófia Rácz het publiek opveren bij een vrije trap die rakelings overscheerde. PSV Vrouwen had lange tijd het veldoverwicht maar kwam niet tot uitgespeelde kansen in de eerste helft. Een miscommunicatie tussen keepster Angela Christ en Kristina Erman zorgde voor de voorsprong van VV Alkmaar, dat vlak daarvoor via aanvaller Katja Snoeijs gevaarlijk werd. De ruststand was 0-1.

Debuut DeCesare
PSV Vrouwen kwam met twee wissels uit de kleedkamer waaronder debutante Kim DeCesare. De aanvallende intenties van PSV werden zichtbaar met schoten van Jeslynn Kuijpers en Vanity Lewerissa. In deze fase hield keepster Paulina Quaye haar ploeg om de been met uitstekende reddingen, anderzijds werd een buitenspelgoal van VV Alkmaar afgekeurd. Coach Vuckovic paste een aanvallende wissel toe maar Nadia Coolen greep direct na haar invalbeurt naar haar bovenbeen waarna de speelster nauwelijks meer in actie kon komen. Verdedigster Aniek Nouwen zorgde in de slotfase voor de verlossende gelijkmaker door een vrije trap vanaf twintig meter via onderkant lat binnen te schieten. Door het gelijkspel zakt PSV Vrouwen naar de tweede plaats.

Opstelling PSV Vrouwen: Christ, Sanders (’46 van Schijndel), Nouwen, Rácz (’73 Coolen), Erman, Kuijpers, Koopmans, Susanna (’46 DeCesare), Lewerissa, Yüceil en Van de Wetering.