Vier goals voor PSV Vrouwen tegen PEC Zwolle

Artikel
Vier goals voor PSV Vrouwen tegen PEC Zwolle

PSV Vrouwen heeft op overtuigende wijze de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. De ploeg domineerde de volledige wedstrijd en de score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen.

De aanval van PSV was vanaf het begin op volle toeren en in de eerste helft werden er veel kansen gecreëerd. Binnen een kwartier kon PSV vier keer op voorsprong komen, maar Snoeijs, Kuijpers, Smits en Nouwen hadden het vizier niet scherp genoeg staan. Vlak voor rust was Snoeijs het dichtst bij de voorsprong. De spits raakte uit een hoekschop de binnenkant van de paal, maar de bal ging er niet in. Zo werden er veel kansen gemist en stond er, wonderbaarlijk genoeg, een 0-0 stand op het bord na 45 minuten.

Vier goals
Na de pauze gingen de vrouwen iets minder hard van start dan in de eerste helft, maar ondanks dat er minder kansen vielen te noteren, bleef de ploeg wel duidelijk de overhand houden. Het verdiende openingsdoelpunt viel dan ook uiteindelijk ruim twintig minuten voor tijd. Joëlle Smits werd de diepte ingestuurd en schoot knap raak in de verre hoek. Dit doelpunt betekende de aanzet voor een ruime zege. Katja Snoeijs maakte binnen tien minuten twee doelpunten en besliste zo de wedstrijd. Het slotakkoord was voor Aniek Nouwen. De bal kwam voor haar voeten na een corner van Van Dooren. De verdedigster bedacht zich geen moment en haalde hard uit: 4-0!

Met deze zege vestigt PSV Vrouwen zich vanaf het begin in de bovenste regionen van de competitie en is het koploper in de Eredivisie Vrouwen. Volgende week zondag wacht de kraker tegen landskampioen FC Twente. De aftrap van deze wedstrijd is om 14.30 uur in Hengelo.

Opstelling PSV Vrouwen
Sarasola; Coolen, Nouwen, Biesmans, Levels (66/Burns); Yüceil (84/Foederer), Tillman, Pattiwael (76/Van Dooren), Kuijpers; Snoeijs, Smits.