UPDATE: Interlandperiode voor PSV Vrouwen

Artikel
UPDATE: Interlandperiode voor PSV Vrouwen

De eerstvolgende wedstrijd in de kampioenspoule laat nog even op zich wachten wegens een interlandperiode. PSV’ers Bond Flasza, Vanmechelen en Thorvaldsdóttir zijn opgeroepen voor oefeninterlands, Nouwen heeft zich noodgedwongen moeten afmelden voor Oranje. Levels speelt EK-kwalificatie wedstrijden met Oranje O19.

Vriendschappelijke duels Mexico
De kampioenspoule wordt de komende weken onderbroken met een interlandperiode. PSV’er Aniek Nouwen was voor Oranje opgeroepen door bondscoach Sarina Wiegman voor de oefenduels tegen Mexico (5 april) en Chili (9 april), maar moet zich helaas door een lichte blessure afmelden. PSV Vrouwen speelt zelf overigens op dinsdag 9 april om 20.00 uur een vriendschappelijk duel tegen Mexico. Deze wedstrijd is gratis toegankelijk voor publiek.

Eliteronde
Janou Levels speelt met Oranje O19 in Nederland de Eliteronde voor EK-kwalificatie. De verdedigster speelt achtereenvolgens tegen Bulgarije (3 april), Rusland (6 april) en IJsland (9 april). Voor de overige speelsters staan enkele verre reizen gepland. De IJslandse spits Berglind Björg Thorvaldsdóttir reist af voor een vriendschappelijk tweeluik met Zuid-Korea (6 & 9 april). Davinia Vanmechelen is opgeroepen voor de Belgische nationale ploeg voor een oefenduel in en tegen de Verenigde Staten (8 april). Dominique Bond Flasza reist af voor een oefeninterland tegen Zuid-Afrika (7 april) in Johannesburg. De speelsters keren allen volgende week terug in Eindhoven. PSV Vrouwen hervat op vrijdag 19 april in eigen huis de kampioenspoule tegen Ajax.