Tweetal PSV’ers in Oranje

Artikel
Tweetal PSV’ers in Oranje

Aniek Nouwen en Sari van Veenendaal zijn door bondscoach Sarina Wiegman geselecteerd voor het EK-kwalificatieduel in en tegen Rusland. Julie Biesmans meldt zich bij de Red Flames voor de EK-kwalificatieduels met België.

Bondscoach Sarina Wiegman heeft 24 speelsters waaronder PSV’ers Sari van Veenendaal en Aniek Nouwen geselecteerd voor de eerste interlandperiode sinds maart 2020. De OranjeLeeuwinnen, momenteel vierde op de FIFA-ranking, hervatten de plaatsingsreeks op weg naar de Europese eindronde van 2022 in Engeland op vrijdag 18 september in Moskou. Nederland is momenteel ongeslagen koploper met achttien punten uit zes duels, gevolgd door Rusland met negen punten uit vier wedstrijden.

Julie Biesmans speelt met België een tweeluik tegen Roemenië (18 september) en Zwitserland (22 september). Na vier wedstrijden gaan België en Zwitserland samen ongeslagen aan de leiding in groep H. Biesmans, Van Veenendaal en Nouwen vliegen na de competitiestart tegen sc Heerenveen op zondag 13 september uit voor de interlandverplichtingen.