Toptransfer PSV Vrouwen | All-time topscorer Smits keert terug

Artikel
Toptransfer PSV Vrouwen | All-time topscorer Smits keert terug

PSV Vrouwen haalt Joëlle Smits terug naar Eindhoven. De 22-jarige aanvaller stapt over van Bundesliga-grootmacht VfL Wolfsburg naar PSV en tekent voor drie seizoenen in Eindhoven. “Het vertrouwen, de ambities en het gevoel gaan hopelijk tot succes leiden.”

Warm welkom
Joëlle Smits maakte een jaar geleden een transfer naar VfL Wolfsburg. In Duitsland won ze de landstitel, de beker en reikte ze tot de halve finale van de UEFA Champions League, maar het goede gevoel van wedstrijdritme bij PSV miste ze. Toen ze donderdag in het Philips Stadion haar contract tekende, werd ze welkom geheten door Algemeen Directeur Marcel Brands en Commercieel Directeur Frans Janssen. “Ik ben echt heel blij dat ik weer terug ben”, zegt de all-time topscorer van PSV Vrouwen.

‘Ik ben hier nog niet klaar’
Smits scoorde voor haar vertrek 52 doelpunten in het shirt van haar favoriete club. Daar had ze slechts 45 wedstrijden voor nodig. “Het vertrouwde gevoel dat ik bij PSV heb en de sportieve ambities die ik en de club hebben gaan hopelijk tot successen leiden”, zegt Smits. “Ik heb een leerzaam, bij vlagen lastig jaar achter de rug, maar ben blij dat ik dat heb meegemaakt. Om het allerbeste uit jezelf te halen, moet een mens ook gelukkig zijn. Dat ben ik bij PSV. Hier wil ik spelen, kan ik belangrijk zijn en prijzen winnen. Zoals ik enkele seizoenen geleden al zei: ik ben hier nog niet klaar.”