Toptalent Brugts (16) tekent bij PSV Vrouwen

Artikel
Toptalent Brugts (16) tekent bij PSV Vrouwen

PSV Vrouwen krijgt komend seizoen de beschikking over Esmee Brugts. De 16-jarige jeugdinternational geldt als een toptalent in Nederland. Ze maakt de overstap van amateurvereniging FC Binnenmaas waar ze momenteel nog tussen de jongens voetbalt.

‘Spannend, maar vooral trots’
Brugts is één van de grotere talenten uit haar leeftijdscategorie en speelt voornamelijk in een aanvallende rol. De speelster uit Hoeksche Waard voetbalt nu nog bij FC Binnenmaas JO17-1 en maakt in juli de overstap naar PSV Vrouwen. ‘’Ik heb veel zin om bij PSV Vrouwen aan de slag te gaan”, reageert Brugts. “Ik mag mezelf nu gaan meten met alle goede speelsters die hier rondlopen en spiegelen aan het niveau van een topclub in Nederland. Dat is spannend maar ook iets dat me trots maakt. Ik kijk er naar uit om mezelf hier te ontwikkelen en mijn eerste speelminuten te gaan maken.”

Twee seizoenen
In het bijzijn van manager vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers, haar trotse familie en management FlowSports zette Brugts eerder deze week haar handtekening onder een tweejarig contract. Afgelopen januari blonk de jeugdginternational nog uit met Oranje O18 op een prestigieus internationaal toernooi in Florida.