Succesvolle interlandperiode voor PSV-speelsters

Artikel
Succesvolle interlandperiode voor PSV-speelsters

Na de laatste interlandperiode van het jaar keren de tien (jeugd)internationals terug bij PSV Vrouwen. Voor veel PSV’ers werd het een succesvolle week met een officieel debuut voor Snoeijs en basisplaatsen voor Nouwen.

Dubbele winst OranjeLeeuwinnen
PSV’ers Aniek Nouwen, Katja Snoeijs en Joëlle Smits werden door Sarina Wiegman opgeroepen voor het Nederlands elftal. Het werd een succesvolle week voor het drietal met de eerste uitnodiging voor Smits, het debuut voor Snoeijs tegen Turkije en twee basisplaatsen voor centrale verdedigster Nouwen. Er werd door de koploper in Poule A overtuigend gewonnen van Turkije (0-8) en Slovenië (4-1).

EK-kwalificatie Cuschieri en Biesmans
Middenvelder Rachel Cuschieri boekte met Malta een historisch gelijkspel tegen Israël (1-1) en verloor van Italië (5-0) in de EK-kwalificatiereeks. Verdediger Julie Biesmans behoort tot de basis van de Red Flames en won van Kroatië (1-4) en Litouwen (6-0).

Oranje O23
PSV’ers Janou Levels, Kayleigh van Dooren en Naomi Pattiwael kwamen met Oranje O23 in actie tijdens oefenduels in Uden. Er werd gewonnen van Denemarken (4-1) en Italië (2-0). Tegen Italië namen Pattiwael en een uitblinkende Van Dooren de volledige doelpuntenproductie op zich.

Oranje O19
In Portugal kwamen keepster Lisan Alkemade en middenvelder Dana Foederer in actie met Oranje O19. Alkemade keepte in de basis bij het oefenduel tegen Engeland (7-0) en Foederer maakte minuten tegen Noorwegen (1-2).