Stoppende Christ één van zes vertrekkers PSV

Artikel
Stoppende Christ één van zes vertrekkers PSV

PSV Vrouwen neemt na dit seizoen afscheid van twaalf speelsters in totaal. Keepster Christ stopt na vijftien seizoenen op het hoogste niveau. Ook DeCesare, Witteman, Akkerman, Mourmans en Sanders verlaten het vrouwenteam.

Viertal stopt, tweetal neemt afscheid      
Angela Christ heeft tijdens de KNVB Bekerfinale haar laatste duel voor PSV Vrouwen gekeept. De Eindhovense vormde jarenlang een vertrouwd gezicht onder de lat en heeft besloten na vijftien seizoenen op het hoogste niveau haar voetbalcarrière te beëindigen. Christ zal een rol binnen de staf van PSV Vrouwen gaan vervullen.

Maatschappelijke carrière
Kim DeCesare en Sam Witteman keren na respectievelijk één en een half seizoen terug naar de Verenigde Staten. Ze beëindigen hun loopbaan als voetbalsters en richten zich op het trainerschap. Ook Maureen Sanders, in september nog haar contract verlengd, kiest voor haar maatschappelijke carrière. PSV neemt daarnaast afscheid van Kim Mourmans en Lucie Akkerman, die beiden drie seizoenen in het rood-wit speelden. PSV Vrouwen dankt het zestal voor de prettige en veelal langdurige samenwerking en wenst de speelsters veel succes toe voor de toekomst.

Spelersgroep nog niet compleet    
Eerder werd bekend dat PSV afscheid neemt van Vanity Lewerissa (Ajax) Zsófia Rácz (terugkeer Hongarije), Annerens Tijm, Corine Peels, Vanessa Susanna en Kirsten Koopmans. In totaal verlaten twaalf speelsters en coach Vuckovic het vrouwenteam van PSV. Tot nu toe keerden daar zes nieuwe speelsters voor terug en is opvolger Sander Luiten als coach gepresenteerd.