Sterk PSV Vrouwen sluit jaar goed af

Artikel
Sterk PSV Vrouwen sluit jaar goed af

PSV Vrouwen heeft het jaar 2020 afgesloten met een sterk optreden tegen sc Heerenveen. Door doelpunten van Van Dooren en Smits werd er afgerekend met de Friezen.

De ploeg van Rick de Rooij startte goed aan de wedstrijd en probeerde met hoog druk zetten de verdediging van Heerenveen in de problemen te brengen. En dat lukte ook een aantal keer goed. PSV drong aan en kwam binnen 30 minuten op voorsprong via Kayleigh van Dooren. Na een goede actie aan de rechterkant van Ellie Jean, gaf de rechtsback de bal goed voor en zo kon PSV’s nummer 10 de openingstreffer maken. Van Dooren had nog een doelpunt kunnen maken, maar na een mooie wegdraaiactie faalde ze oog in oog met de keeper van Heerenveen.

Overtuigende tweede helft
In het tweede deel van de wedstrijd gaf PSV nog wat extra gas bij. En het was ook wachten op het tweede doelpunt. Joëlle Smits kreeg de mogelijkheden om dat doelpunt te maken. Na een goede dieptepass van Nouwen kreeg de spits haar eerste mogelijkheid, maar ze werd gestuit door de verdediging. Smits kreeg wederom een kans na een mooie steekpass van Brugts, maar dit keer mikte ze net naast het doel. Vaak is dan de derde poging wel raak en dat was nu ook het geval. Door wederom een goede assist van Jean, kwam Smits goed bij de eerste paal en zette zo de 2-0 op het scorebord. PSV kreeg daarna nog mogelijkheden om uit te lopen via Aniek Nouwen, maar haar pogingen troffen geen doel.

Zo sluit PSV Vrouwen 2020 af met een sterke zege op sc Heerenveen en kan het zich opmaken voor de feestdagen. De eerstvolgende wedstrijd in de Vrouwen Eredivisie staat gepland op 14 februari 2021. Dan komt koploper Ajax op bezoek in Eindhoven. Op 5 februari speelt PSV Vrouwen de kwartfinale van de beker tegen PEC Zwolle.

Opstelling PSV Vrouwen:
Van Veenendaal; Jean, Nouwen, Van den Berg ©, Levels; Harrison, Van Schoonhoven, Van Dooren; Brugts, Smits, Kuijpers.

Ingevallen: Bross, Coolen, Leuchter, Simon, Strik.