Stafindeling vrouwentak rond

Artikel
Stafindeling vrouwentak rond

De vrouwenteams van PSV beginnen inmiddels vorm te krijgen voor het nieuwe seizoen 2020 - 2021. Ook de staf is definitief rond met de belangrijkste mutatie bij Jong PSV Vrouwen. Coach Aline Zeler vertrekt en wordt opgevolgd door Mark den Brok.

PSV Vrouwen
De staf van het eerste vrouwenelftal blijft nagenoeg intact. Onder leiding van manager vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers verlengden coach Sander Luiten en oud-profs Ovidiu Stinga en Danny Koevermans als assistent-trainers in het voorjaar al hun contract. Keeperstrainer Damian Ranzijn, sinds 2017 actief bij de vrouwentak, zet eveneens zijn handtekening onder een nieuw contract. Ranzijn maakt de voetbaltechnische staf daarmee compleet.

Teammanager Stefan Vingerhoets en Kim van Lokven (media, marketing & communicatie) blijven sinds hun aanstelling in 2013 ook komend seizoen actief bij PSV Vrouwen. Niëlle Gosen heeft de nieuwe aanstelling gekregen als fysieke trainster van het vrouwenteam. Een rol die Gosen draagt vanuit de performance staff van de PSV Academy, waar PSV Vrouwen voortaan haar krachtprogramma uitvoert. De medische begeleiding staat onder leiding van sportarts Suzanne Huurman en fysiotherapeute Joyce Versteeg vanuit medisch partner St. Anna Topsupport.

Niëlle Gosen en Damian Ranzijn in actie tijdens de training. Niëlle Gosen en Damian Ranzijn in actie tijdens de training.

Jong PSV Vrouwen
Bij de beloften neemt Aline Zeler na het eerste seizoen afscheid als coach. De Belgische recordinternational keert terug naar haar vaderland om daar als coach de nationale jeugdselecties onder haar hoede te nemen. Mark den Brok schuift door van assistent-trainer naar de rol als hoofdtrainer. Een functie die hem na jarenlange ervaring bij KNVB voor Jeugdplan Nederland en CTO Eindhoven niet onbekend is. Den Brok tekent voor een seizoen en wordt geassisteerd door Mauri van de Wetering. De oud-PSV’er blijft in die rol betrokken bij het beloftenteam. Thijs van Esch (keeperstrainer) en Daan van Bussel (fysiotherapeut van St. Anna Topsupport) blijven eveneens werkzaam bij Jong PSV Vrouwen. Teammanager Marco van de Kraats neemt afscheid.