Speelsters terug na interlandperiode

Artikel
Speelsters terug na interlandperiode

Tien speelsters kwamen afgelopen periode in actie voor nationale selecties, waaronder een debuterende Joëlle Smits bij het Nederlands elftal. De speelsters stromen deze dagen met wisselende resultaten op zak weer in bij PSV Vrouwen.

Gelijke spelen voor Oranje
Met een basisplaats voor Aniek Nouwen en debuut Joëlle Smits startte het prestigieuze ‘Tournoi de France’ tegen Brazilië (0-0) voortvarend. Nouwen verliet vervolgens zaterdag wegens preventieve maatregelen van de KNVB naar aanleiding van het aangescherpte RIVM-beleid voor Brabantse inwoners. Smits startte in de spits tegen Canada (0-0) en bleef op de bank tegen gastland Frankrijk (3-3).

Buitenlandse toernooien
Belgisch international Julie Biesmans eindigde met de Red Flames op de zesde plek tijdens de Algarve Cup. Het toernooi werd geopend met een gelijkspel tegen Nieuw Zeeland (1-1, verlies na penalty’s), daarna volgde met Biesmans in de basis winst tegen gastland Portugal (1-0) en verlies tegen Denemarken (0-4). Keepster Cecilia speelde met Mexico tijdens de vriendschappelijke Cyprus Cup gelijk tegen Kroatië (1-1) en Slowakije (2-2), de laatste wedstrijd tegen Tsjechië wordt vandaag gespeeld. Maltees international Rachel Cuschieri scoorde tijdens het gewonnen EK-kwalificatieduel tegen Georgië (2-1) en verloor van Bosnië-Herzegovina (2-3).

Jeugdinternationals in actie
Oranje O23 kwam met PSV’ers Janou Levels, Kayleigh van Dooren en Naomi Pattiwael in actie tegen Zweden (1-1) en Noorwegen (1-1). Pattiwael scoorde de enige treffer tegen Noorwegen. Middenvelder Dana Foederer won met Oranje O19 in La Manga oefenwedstrijden van Denemarken (2-1) en Polen (5-2), maar verloor van de VS (1-2). Ook Jong PSV’er Daniëlle de Jong kwam in actie bij het jeugdteam van Oranje.