Snoeijs vertrekt bij PSV Vrouwen

Artikel
Snoeijs vertrekt bij PSV Vrouwen

Na twee seizoenen vertrekt Katja Snoeijs bij PSV Vrouwen. De goalgetter stapt over naar FC Girondins de Bordeaux, de nummer drie van de Franse competitie.

Verwachtingen ingelost
Snoeijs werd maandagavond in Zuid-Frankrijk gepresenteerd. Ze kwam in 2018 over van VV Alkmaar naar PSV Vrouwen. Op dat moment had de aanvalsleider al twee topscorerstitels in de Eredivisie Vrouwen achter haar naam staan. Bij haar komst gaf Snoeijs aan haar stempel op het elftal te willen drukken door veel goals te maken, te spelen voor de landstitel en prijzen te pakken. Ondanks het ontbreken van een tastbare prijs maakte Snoeijs in Eindhoven de verwachtingen meer dan waar.

Goalgetter
De reserve captain scoorde liefst 39 goals in 44 duels en debuteerde voor de OranjeLeeuwinnen. Snoeijs eindigde met PSV Vrouwen op de eerste plek in het vroegtijdig beëindigde seizoen 2019-2020 en maakte indruk als aanvalsduo met Joëlle Smits. Na vijf seizoenen in de Eredivisie Vrouwen en twee seizoenen bij PSV Vrouwen, gaat de 23-jarige Snoeijs haar geluk beproeven in Bordeaux.