Smits schiet PSV Vrouwen langs VV Alkmaar

Artikel
Smits schiet PSV Vrouwen langs VV Alkmaar

PSV Vrouwen heeft een moeizame overwinning geboekt op hekkensluiter VV Alkmaar. Trainer Sander Luiten voerde een aantal wijzingen door in zijn ploeg. Nurija van Schoonhoven en Romee Leuchter mochten vanavond hun basisdebuut maken dit seizoen. In de tweede helft was het Joëlle Smits die voor de drie punten zorgde met twee goals.

Matige eerste helft
PSV Vrouwen greep vanaf het begin het initatief in de wedstrijd. In een waterkoud Alkmaar had de ploeg het lastig om de Alkmaarse defensie te passeren. Enkele corners en afstandsschoten zorgden voor weinig gevaar. De thuisploeg kreeg op haar beurt ook weinig mogelijkheden om PSV pijn te doen.

Smits goudhaantje
In de tweede helft moest PSV uit een ander vaatje tappen. Na een klein uur spelen legde de arbiter de bal op de stip in het voordeel van de formatie van trainer Luiten. Smits bleef kalm en schoof de bal keurig rechtsonderin de hoek. Even later bediende invalster Jeslynn Kuijpers de spits om de score al snel te verdubbelen. VV Alkmaar gaf zich nog niet gewonnen en deed meteen wat terug via Charlotte Hulst. Een slotoffensief van de hekkensluiter bleef uit waardoor PSV de overwinning kon binnenslepen.

Opstelling PSV Vrouwen:
Van Veenendaal; Jean, Nouwen, Van den Berg (C), Levels (76' Harrison), Van Schoonhoven, Biesmans (58' Van Dooren), Pattiwael (58' Kuijpers), Brugts, Leuchter (90' Foederer), Smits.