Selectie | PSV Vrouwen met nieuwe namen begonnen aan 2023-2024

Artikel
Selectie | PSV Vrouwen met nieuwe namen begonnen aan 2023-2024

Met een 5-0 overwinning op Telstar begon PSV Vrouwen goed aan seizoen. Het was de eerste krachtmeting voor een gewijzigd elftal, geleid door een nieuwe coach. Lees hier meer over de selectie voor 2023-2024.

Keepers
Met Lisan Alkemade en Femke Bastiaen is het keepersgilde deels intact gebleven. De vertrokken Daniëlle de Jong is vervangen door de 22-jarige Moon Pondes. Ondanks haar jonge leeftijd draait ze al zes seizoenen mee in de Azerion Vrouwen Eredivisie.   

Verdediging 
PSV Vrouwen nam deze zomer afscheid van Janou Levels, Kika van Es en Mandy van den Berg. Ondertussen werd Surinaams international Naomi Piqué overgenomen van Excelsior, waar ze meer dan zestig wedstrijden voor speelde. Verder doet coach Roeland dit seizoen beroep op bekende gezichten met veel ervaring. Zo wordt het defensieve hart ingevuld door international Siri Worm en Gwyneth Hendriks. Nadia Coolen maakt zich op voor haar elfde jaar in het rood-wit van PSV Vrouwen.

Wie ook voor langere periode met het PSV-logo op haar borst gaat spelen is Melanie Bross, zij verlengde in april haar contract na een goed seizoen. Ook speelsters Emmeke Henschen en Senna Koeleman zijn dit seizoen inzetbaar. 

Middenveld
Op het middenveld loopt er veel ervaring rond. Laura Strik bijvoorbeeld, zij gaat haar zevende seizoen in bij PSV Vrouwen. En ook Inessa Kaagman en kersverse aanwinst Suzanne Giesen draaien al even mee in het profvoetbal. Eerder droeg Suzanne de kleuren van PEC Zwolle, Wellington United en FC Twente. Met die laatste club was ze vorig seizoen met twee doelpunten beslissend in de finale van de Eredivisie Cup.

Naast ervaring is er ook genoeg jong talent. Zoals de 20-jarige speelsters Janneke Verheijen en Nina Nijstad; een ander nieuw gezicht. De voormalig aanvoerder van Sc Heerenveen kwam deze zomer over van Friese club en tekende een contract voor twee seizoenen in Eindhoven. Nina kende tegen Telstar Vrouwen een sterk debuut: zij tekende namelijk voor de 5-0. 

Aanval 
Esmee Brugts maakte de overstap naar FC Barcelona, maar met Indiah Paige-Riley is er gelijk een nieuwe aanvalster binnengehaald. In haar eerste wedstrijd wist ze gelijk het net te vinden, waarin onder andere Chimera Ripa ook trefzeker was. Zij begint aan haar tweede seizoen voor de club. Met Zera Hulswit (20), Maxime Snellenberg (20), Fleur Stoit (19), Shanique Dessing (22) en Shijona Martina (18) beschikt trainer Roeland over een jonge voorhoede. Deze talenten kunnen leren van de beste, want clubtopscorer Joëlle Smits is nog altijd onderdeel van de aanvalslinie.