Rick de Rooij tot 2023 trainer PSV Vrouwen

Artikel
Rick de Rooij tot 2023 trainer PSV Vrouwen

Rick de Rooij tekent een contract voor 2,5 jaar bij PSV Vrouwen. De Rooij stond na het vertrek van Sander Luiten als interim-trainer voor de groep en sluit na de winterstop als hoofdtrainer aan bij PSV Vrouwen.

De Rooij werkt sinds 2016 bij de PSV Jeugdopleiding, als jeugdtrainer en als technisch coördinator van PSV O13-O16. Vorig seizoen verving hij Hoofd Jeugdopleiding Ernest Faber, die na het vertrek van Mark van Bommel werd doorgeschoven als interim-trainer bij PSV. Sandra Doreleijers, Manager Vrouwenvoetbal: “We zijn erg blij met de overstap van Rick. Zowel de staf als het team willen graag met hem verder werken aan de lijn die al is ingezet bij onder andere de Champions League-wedstrijden tegen FC Barcelona. De expertise die Rick binnen de PSV Academy heeft opgedaan kan hij nu overbrengen op de vrouwentak."

Ervaring in het vrouwenvoetbal

De Rooij werkte voor zijn komst naar PSV bij Helmond Sport en VVV-Venlo. In Venlo trainde hij onder andere het vrouwenteam, met destijds huidige PSV-speelsters Jeslynn Kuijpers en Nadia Coolen in de gelederen. De Rooij werkte daarnaast onder andere met Daniëlle van de Donk, Kika van Es en Lieke Martens. De Rooij: “De afgelopen weken heb ik al van dichtbij kunnen zien dat PSV Vrouwen een team met veel potentie is. Ik kijk er naar uit om de komende jaren intensief met hen te gaan samenwerken en PSV Vrouwen en het vrouwenvoetbal naar een nog hoger plan te tillen. Het kampioenschap is dit jaar wederom het doel.”

Programma PSV Vrouwen

PSV Vrouwen is nog actief in de Vrouwen Eredivisie en KNVB Beker. De eerste wedstrijd staat gepland op 5 februari, PSV Vrouwen speelt dan tegen PEC Zwolle om de KNVB Beker. De eerste competitiewedstrijd staat gepland op 14 februari 2021.