PSV Vrouwen zegeviert na sterke tweede helft

Artikel
PSV Vrouwen zegeviert na sterke tweede helft

Na de nederlaag in Amsterdam, wilde de ploeg van Sander Luiten zich op vrijdagavond herpakken tegen PEC Zwolle. In eigen huis begon PSV stroef, maar trok het uiteindelijk aan het langste eind.

Vroege tegengoal
PEC Zwolle kwam na zeven minuten spelen al op voorsprong. Keeper Santiago verwerkte de bal niet goed en zo konden ze Zwollenaren scoren. PSV liep daardoor direct achter de feiten aan en kwam ook niet echt tot hele grote kansen. Na een half uur spelen, wisten de dames voor het eerst goed door de Zwolse defensie te komen. Met een goede combinatie speelden Smits en Simon, Kuijpers vrij voor de keeper, maar de buitenspeelster faalde oog in oog met de keeper. Kort daarna was het wel raak. Nu was het Joëlle Smits die in een één-tegen-één situatie terecht kwam en zij faalde niet, 1-1. PSV drukte daarna door en uit een corner kopte Kyah Simon vier minuten later raak voor de 2-1. Een opsteker die van korte duur bleek, want nog voor het rustsignaal kwam Zwolle alweer op gelijke hoogte. De vrouwen moesten dus aan de bak in de tweede helft.

Sterke tweede helft
En dat deden ze ook. Het veldspel was in het tweede bedrijf vele malen beter dan in de eerste helft en dat resulteerde zich al snel in een doelpunt. Na een goede hoekschop van Levels, kopte wederom Simon in en de rebound was voor Biesmans, 3-2. Ruim een kwartier voor tijd besliste Joëlle Smits met haar tweede doelpunt van de avond de wedstrijd na een goede steekpass van Kuijpers. Het was dankzij doelvrouw Cecilia Santiago dat PEC niet terug in de wedstrijd kwam. De Mexicaanse redde twee keer knap en wist zo de voorsprong van twee doelpunten te behouden voor haar ploeg. In blessuretijd zorgde de ingevallen Nurija van Schoonhoven voor het slotstuk. Ze nam de bal in een keer op haar slof en zag deze mooi in de hoek verdwijnen. Een bijzonder doelpunt voor de na lang blessureleed teruggekeerde jeugdinternational.

Met deze zege blijft de ploeg in het spoor van koploper Ajax. Volgende week wacht op zondag de confrontatie met Excelsior in Rotterdam. Dit duel begint dan om 12.15 uur.

Opstelling PSV Vrouwen
Santiago; Coolen, Nouwen, Van den Berg ©, Levels; Biesmans, Harrison; Pattiwael, Kuijpers; Simon, Smits.

Ingevallen: Brugts, Jean, Van Schoonhoven