PSV Vrouwen wint Topper

Artikel
PSV Vrouwen wint Topper

PSV Vrouwen heeft de topper tegen Feyenoord Vrouwen winnend afgesloten. De wedstrijd op PSV Campus De Herdgang eindigde in 2-1. Daarmee eindigt PSV Vrouwen dit seizoen definitief derde.

Bij PSV keerde Laura Strik voor het eerst sinds haar blessure terug in de basis. De middenveldster maakte tijdens het uitduel met VV Alkmaar al haar officiële rentree tijdens een invalbeurt. In de eerste helft ontstonden er niet heel veel grote kansen. In de 27e minuut kwam de eerste grote mogelijkheid voor PSV, en die was meteen raak. Na fraai voetenwerk gaf Janou Levels de bal door aan Amalie Thestrup. De Deen kon makkelijk binnentikken: 1-0. Na de treffer van Thestrup begon de tegenpartij het tempo op te voeren. In de 39e minuut leverde een aanval van Pia Rijsdijk meteen een strafschop op voor de Rotterdammers. Zij ging zelf achter de bal staan om vanaf de stip te scoren, maar Sari van Veenendaal hield dit tegen. Door de knappe reactie van de goalie bleef het 1-0 bij rust.

In de tweede helft kwam Feyenoord in de 62e minuut op gelijke hoogte. Rijsdijk, die eerder nog een strafschop miste, vond ditmaal wel het doel: 1-1. PSV herpakte zich snel na de tegenteffer en begon de aanval weer volop op te zoeken. Nu werd de bal op de stip gelegd voor PSV. Clubtopscorer Desiree van Lunteren twijfelde niet en schoot de bal hard in de rechterhoek. Door het doelpunt van Van Lunteren stond het weer 2-1 op PSV Campus De Herdgang. 2-1 werd ook de uitslag en de drie punten bleven in Eindhoven. Daardoor is PSV (42 punten) niet meer in te halen op de ranglijst door nummer vier Feyenoord (35 punten). Volgende week staat er een uitduel in De Grolsch Veste op het programma. De week erop is de laatste wedstrijd van het seizoen. PSV speelt dan in eigen huis tegen Excelsior Rotterdam.

Opstelling PSV:
Van Veenendaal, Rodriguez, Waldus, Van den Berg, Levels, Strik (72’ Rask), Harrison (46’ Brugts), Van Lunteren, Kuijpers (63' Biesmans), Thestrup, Bross (87' Coolen).