PSV Vrouwen walst over Excelsior heen

Artikel
PSV Vrouwen walst over Excelsior heen

PSV Vrouwen heeft zich meer dan hersteld van het puntverlies van vorige week tegen ADO Den Haag. Met maar liefst negen goals liet het Excelsior Barendrecht kansloos: 9-1.

De ploeg van Sander Luiten was vanaf het eerste moment de baas op het veld en creëerde ook kansen. Het openingsdoelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. Snoeijs, die voor het vierde duel op rij scoorde, rondde prima af. En daar bleef het niet bij. Na een mooie combinatie tussen Tillman, Nouwen en Smits, maakte laatstgenoemde de 2-0. Nog voor rust maakte Smits ook haar tweede doelpunt. Na een hard schot van Kuijpers kon ze eenvoudig binnen tikken.

Twee hattricks
Je zou wellicht denken dat PSV na de rust wat gas terugnam, maar niets was minder waar. Er vielen maar liefst zes goals aan de kant van de Eindhovenaren. Kuijpers schoot hard raak in de bovenhoek, Biesmans maakte haar eerste doelpunt in dienst van PSV, waarna Van Dooren met drie goals, een penalty, afstandsschot en een kopbal, zich ook liet gelden. Smits zorgde voor het slotakkoord met haar derde van de avond. Een klinkende zege voor PSV Vrouwen dat zich na vanavond, door de nederlaag van Ajax, alleen koploper mag noemen van de Eredivisie Vrouwen.

Op zondag 13 oktober speelt PSV Vrouwen de topper in Amsterdam. Dan wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen Ajax.

Opstelling:
Santiago; Bond Flasza, Biesmans (73/Kristjánsdóttir), Nouwen, Burns; Yüceil (63/Foederer), Tillman (63/Cuschieri), Van Dooren; Kuijpers, Snoeijs, Smits.