PSV Vrouwen vestigt clubrecord met zege op ADO

Artikel
PSV Vrouwen vestigt clubrecord met zege op ADO

PSV Vrouwen is er in geslaagd om voor het zestiende officiële duel op rij ongeslagen te blijven dit seizoen. En dat presteerde de ploeg nog niet eerder.

De 1-0 zege kwam tot stand door een hardwerkend collectief dat niet het beste voetbal speelde, maar wel voor elkaar knokte en zo de drie punten over de streep trok.

In de eerste helft werden de Hagenezen in de beginfase gevaarlijk, maar door goed verdedigend optreden van keeper Sarasola en de rest van de defensie werden de tegenaanvallen teniet gedaan. Het was Snoeijs die de eerste Eindhovense kans kreeg. Na een goede voorzet van Pattiwael knikte de nummer negen net naast. Ook even later was het wederom Snoeijs die dichtbij was na een goede aanval via Van Dooren en Levels, maar wederom werd het net niet gevonden. Veel meer kansen vielen er niet te noteren in het eerste bedrijf.

Goal Snoeijs
Na de rust bleef de ploeg van Sander Luiten compact spelen en met elkaar voor elke meter knokken. Dat leverde binnen vijf minuten een grote schietkans op voor Pattiwael. Na goed doorzetten van Kuijpers wist de buitenspeelster de bal hard op de vuisten van de Haagse doelvrouw te schieten. PSV bleef daarna knokken en kwam ook op voorsprong. Pattiwael stuurde Smits de diepte in en zij bediende haar compagnon voor het doel: 0-1! Na het doelpunt van Snoeijs ging ADO meer op de aanval en kwam er meer ruimte voor een tegenaanval. Mede dankzij goed verdedigend werk kwamen deze er ook, maar een doelpunt leverde het niet meer op.

Zo hervat PSV Vrouwen de competitie met een 1-0 overwinning op ADO Den Haag en kan het zich gaan richten op het volgende uitduel. Volgende week vrijdag wacht in Rotterdam Excelsior Barendrecht. De aftrap is dan om 19.30 uur.

Opstelling:

Sarasola; Coolen, Biesmans, Nouwen, Levels; Cuschieri (68/Yüceil), Van Dooren; Pattiwael, Snoeijs, Kuijpers; Smits.