PSV Vrouwen verliest Topper in enschede

Artikel
PSV Vrouwen verliest Topper in enschede

PSV Vrouwen heeft een pijnlijke nederlaag geleden in Enschede en ziet Ajax verder uitlopen en de concurrentie inlopen. Op Sportpark Diekman ging de formatie van trainer Sander Luiten met 3-2 onderuit.

Doelpuntrijke eerste helft
PSV Vrouwen kwam in de eerste helft al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Joëlle Smits. Na een klein kwartier werd de wedstrijd enkele minuten stilgelegd door een ernstige blessure voor FC Twente-speelster Elena Dhont. Na de hervatting had de thuisploeg de overhand en wist het de achterstand om te draaien naar een 2-1 voorsprong. Net voor rust wist Smits de gelijkmaker weer op het scorebord te zetten en dat betekende haar tien goal van het seizoen.

Matige tweede helft
Na de thee kwam PSV Vrouwen wat minder uit de startblokken. FC Twente Vrouwen was feller en verdiende meer dan de ploeg van trainer Luiten. Na een kleine tien minuten in het tweede bedrijf kwamen de Tukkers opnieuw op voorsprong. Deze keer was het Fenna Kalma die Sari van Veenendaal voor de derde keer moest laten vissen. PSV Vrouwen voerde nog wat wissels door, maar deze hadden weinig effect en leverde verder ook weinig kansen op. Het gaat met Ajax is opgelopen naar zes punten en FC Twente nadert PSV nu tot twee punten.

Volgende week gaat het vlaggenschip van Luiten op bezoek bij VV Alkmaar.

Opstelling PSV Vrouwen:
Van Veenendaal; Coolen (81' Leuchter), Nouwen, Van den Berg, Levels (67' Bross), Biesmans, Van Dooren (45' Simon), Harrison (58' Van Schoonhoven), Kuijpers (67' Brugts), Pattiwael, Smits