PSV Vrouwen verliest bekerfinale van Ajax

Artikel
PSV Vrouwen verliest bekerfinale van Ajax

PSV Vrouwen is er niet in geslaagd de eerste prijs in de clubhistorie in de wacht te slepen. In de KNVB Bekerfinale bleek landskampioen Ajax met 2-0 te sterk voor het team van Nebojsa Vuckovic, dat vooral voor rust het nodige geluk miste.

Pech voor doel 
Na een weifelend begin, trok PSV Vrouwen het initiatief in de eerste helft naar zich toe. Vanuit een gesloten organisatie zocht de ploeg via directe passes de ruimte achter de laatste linie van Ajax, ruimte die ook meermaals werd gevonden. Na een kwartier spelen bijvoorbeeld, toen Kuijpers diep werd gestuurd, het net vond, maar haar doelpunt afgekeurd zag worden wegens vermeend buitenspel. Twee minuten later miste PSV Vrouwen opnieuw geluk toen Moorrees met een vrije trap de lat raakte. De grootste kans aan de overzijde was voor Pieƫte die profiteerde van een te korte terugspeelbal van Moorrees, keepster Christ vervolgens passeerde, maar de bal niet langs verdediger Akkerman op de lijn kreeg.

Kuijpers' 0-1 werd afgekeurd wegens buitenspel. Onterecht, bleek in de herhaling Kuijpers' 0-1 werd afgekeurd wegens buitenspel. Onterecht, bleek in de herhaling

Snelle dubbelslag nekt PSV Vrouwen
Beide ploegen gingen zodoende rusten met een 0-0 stand. Na rust nam Ajax het initiatief over van de ploeg van Vuckovic en wat zijn team niet lukte, lukte de Amsterdamse ploeg wel. In de 55e minuut passeerde Van Lunteren keeper Christ na een actie die ze zelf inzette en met een diagonaal schot doeltreffend afrondde: 1-0. Een kwartier later verdubbelde Van den Bighelaar de score door een rebound van dichtbij binnen te werken: 2-0. Het bleek de genadeklap voor PSV Vrouwen. Invaller Susanna was nog tweemaal gevaarlijk dicht bij een aansluitingstreffer, maar daar bleef het van PSV Vrouwen kant bij.

Opstelling PSV Vrouwen
Christ, Sanders, Akkerman (60/Coolen), Moorrees (70/Susanna), Folkertsma, Lewerissa, Van Schijndel, Nouwen, Mourmans, Kuijpers, Koopmans.